CHP’li Atıcı: Atanamayan öğretmen intihar ediyor

CHP’li Atıcı: Atanamayan öğretmen intihar ediyor
24 Kasım 2014 15:47

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin’de düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programında yaptığı konuşmada atama bekleyen öğretmenlere dikkat çekerek, “Memleketin birçok yerinde öğrenciler öğretmen beklerken, on binlerce öğretmen atanamıyor. Okulda değil sokakta geziyor, eylemler yapıyor ve onuruna yediremeyip intihar ediyor” dedi.

 

 

24 Kasım Öğretmenler Günü, Adana ve Mersin’de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Mersin’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören çelenk sunumu ile başladı. Törende hazır bulunan Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Nebi Bozkurt, Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, öğretmenler ve öğrenciler Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı.

 

 

‘ÖĞRETMENLİK HOŞGÖRÜ İSTER’

 

 

Vali Çakacak, dünya ile rekabet edebilmek için bilgi toplumu olmamız gerektiğini belirterek, “Bilgi toplumu olabilmek ise en büyük zenginlik olarak gördüğümüz genç nüfusumuzun iyi eğitimli insan gücü haline getirilmesi ile mümkündür. Bunu da sağlayacak olan sevgili öğretmenlerimizdir” diye konuştu.

 

 

‘ÖĞRENCİLER ÖĞRETMEN BEKLİYOR’

 

 

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise, atama bekleyen öğretmenlere dikkat çekerek şunları söyledi:

 

 

“Memleketin birçok yerinde öğrenciler öğretmen beklerken, on binlerce öğretmen atanamıyor. Okulda değil sokakta geziyor, eylemler yapıyor ve onuruna yediremeyip intihar ediyor. Atananların neredeyse tamamı ise yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Ücretli öğretmenlik kavramı ile açlık sınırının altında iş güvencesi olmadan çalışıyor. Madem yeni nesilleri yetiştirecekler, onların aklında para olmamalıdır.”

 

 

Konuşmaların ardından, emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri Vali Çakacak tarafından teslim edildi. Göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ile devam eden etkenlik, sinevizyon gösterisi ile sona erdi.

 

 

ADANA’DA ÖĞRENCİ KOROSU BÜYÜK ALKIŞ ALDI

 

 

Adana’daki 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları ise Atatürk Parkı’ndaki çelen sunma töreniyle başladı. il Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’ın öğretmenler adına Atatürk Anıtı’na çelen sunmasının ardından Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’na geçildi. Buradaki programa Adana Valisi Mustafa Büyük ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Cevheribucak, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Program, öğrenci korosunun mini konseriyle başladı. Türkü ve şarkı öğretmenleri için söyleyen öğrenciler davetlilerden büyük alkış aldı.

 

 

Folklor gösterilerinin de yer aldığı programda şiir okuyan öğretmenler duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

 

 

Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin de yemin ettiği program, sınıflarıyla birlikte katıldıkları müzik, spor, kompozisyon gibi çeşitli alanlarda başarılı olan öğretmenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.