CHP’li Atıcı: Asıl amaç Türk Lirası’ndan Atatürk’ü silmek mi?

CHP’li Atıcı: Asıl amaç Türk Lirası’ndan Atatürk’ü silmek mi?
24 Şubat 2017 17:40

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, “hatıra para” adı altında çok sayıda para bastırılıp tedavüle çıkarılarak “Atatürk, Türk Lirası üzerinden silinmek mi isteniyor?” diye sordu.

 

 

 

Aytuğ Atıcı, TBMM’ye verdiği soru önergesinde; Türkiye Cumhuriyeti’nin ve TBMM’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi çıkarılarak, 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri anısına hazırlanan hatıra paralardan çok sayıda bastırılıp tedavüle çıkarıldığına dikkat çekerek, “bunun maksadını aşan bir uygulama olarak algılandığını ve üzerinde Atatürk resmi olan paraların yerini alacağı kanısını uyandırdığını belirtti.

 

 

 

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan FETÖ/PDY darbe girişimine karşı halkın yek vücut olarak verdiği mücadelenin önemine dikkat çekerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki tüm parti gruplarının da ortak bir irade göstererek milletin egemenliğine ve iradesine sahip çıktığını belirten Atıcı, “2012 yılında FETÖ’nün bir etkinliği olan Türkçe Olimpiyatlarının 10.yılı anısına da 1 Türk Lirası madeni hatıra para bastırıldığı bilinmektedir. 15 Temmuz Şehitlerinin ve Gazilerinin anısını, FETÖ etkinliği ile bir tutarak, aynı şekilde yaşatmaya çalışmak halkımızda karmaşık duygular yaratmıştır.” diyerek, TBMM’ye verdiği önergede Başbakan’a şu soruları yöneltti:

 

 

 

1. 2012 yılında FETÖ etkinliği Türkçe Olimpiyatları için hatıra para hazırlanması kararını alanlar ile bugün 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri anısına hatıra para hazırlanması kararını alanlar aynı kişiler midir?
2. Tedavülde kaç adet 1 Türk Lirası madeni para bulunmaktadır?
3. 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri anısına hazırlanan 1 Türk Lirası madeni hatıra parasından kaç adet bastırılmıştır?
4. Madeni 1 TL üzerinden milletimizin cesaret ve onur kaynağı olan Büyük Önderimiz Atatürk’ün resmi tamamen silinecek midir?