CHP’li Arslan: İkinci Kurtuluş Savaşı diyenler, kimden neyi kurtaracaklar?

CHP’li Arslan: İkinci Kurtuluş Savaşı diyenler, kimden neyi kurtaracaklar?
21 Mart 2017 09:27

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin “16 Nisan ikinci bir kurtuluş savaşıdır…” sözlerine yazılı açıklamasıyla tepki gösterdi. Milletvekili Arslan’ın açıklaması şöyle:

 

 

 

“Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci 16 Nisan Referandumunun 2.Kurtuluş Savaşı olduğunu söylemiş. Hayret ettim doğrusu! Şimdi soruyorum bakana: Referandumda neyin kurtuluş savaşını yapacaklar, nereden kurtulacaklar, neyi kurtaracaklar ?

 

 

Türkiye Cumhuriyeti Bakanının bunu açıklaması gerekir. Bugüne kadar 15 senedir iktidarda kaldılar, İktidara Cumhuriyetin ve Demokrasinin sayesinde gelmediler mi? Her istediklerini yapmadılar mı? Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, Milletvekilleri bu cumhuriyetin ve demokrasinin sayesinde o makamlara gelmediler mi ?

 

 

Bu rejimden daha ne istiyorlar, niye şikayet ediyorlar?

 

 

Müslüman ülkelerin içinde en iyi kalkınmış ülke Türkiye Cumhuriyeti değil mi ? Bundan rahatsızlık mı duyuyorlar? Yaşamıyla, eğitimiyle,sanayileşmesiyle, tarımıyla, turizmiyle Türkiye gibi kalkınmış başka bir Müslüman ülkesi var mı ? Bu kalkınma Cumhuriyetin sayesinde olmadı mı ? Bunu nasıl görmüyorlar ? Ortadoğu ülkelerinde yaşanan kardeş kavgalarını görmüyorlar mı ? Lütfen artık oy alacağız diye, bu tür söylemleri kullanarak siyasi propaganda yapmasınlar.

 

 

Ülkemizin Cumhuriyet rejimini ve demokrasimizi yaralamasınlar.”