CHP’li Arslan: Devlete damatlardan sonra yeğenler devri başladı

CHP’li Arslan: Devlete damatlardan sonra yeğenler devri başladı
11 Kasım 2017 09:24

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, “KOSGEB’de yalan beyan üzerinden adrese teslim krediler açılmıştır. Devlette damatlardan sonra yeğenler devri başlamıştır” iddiasında bulundu. 

 

 

Arslan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Sayıştay raporlarına dikkat çekti. Arslan, “Sayıştay’ın KOSGEB hakkındaki tespitleri, devlette yaşanan suiistimalin, kadrolaşmanın, liyakat çöküşünün, yandaş kayırmanın ve kamu kaynaklarını israfın en önemli somut gerçeklerindendir.Usulsüzlük bu iktidarda istisna değil, kural haline gelmiştir. KOSGEB kredileri, ihtiyaç duyan esnafa değil, çoğunlukla yandaşa akıtılmıştır. KOSGEB’de kadrolaşma tavan yapmıştır, yakınlarına kaynak aktarma da zirveye ulaşmıştır. KOSGEB’de yalan beyan üzerinden adrese teslim krediler açılmıştır. Piyasadaki güven erimesinin, devlette hukukun ve liyakat çöküşünün son resmi KOSGEB kredilerinin usulsüzce, partizanca dağıtılmasıdır. Devlette damatlardan sonra yeğenler devri başlamıştır. Geçtiğimiz yıl, bu kredileri dağıtan daire başkanlığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın akrabası Recep Ali Erdoğan vardır. Verilen 15 bin kredinin İstanbul ayağını tek tek inceleyen Sayıştay, 3 bin 358 dosyayı tamamlamış, yüzde 65 oranında usulsüzlük tespit etmiştir” dedi.

 

 

DEVLET ZARARA SOKULMUŞTUR

 

Devletin, 50 bin TL faizsiz krediyi 9 bankadan sağladığını ve krediyi alan her bir esnafın adına 10 bin 500 TL de faiz ödediğini belirten Arslan, “Devlet, usulsüz verilmiş her bir kredi için en az 10 bin 500 TL zarara sokulmuştur. Belgelerini eksiksiz teslim eden, bu krediye gerçekten ihtiyaç duyan ama partili olmayan, KOSGEB’de bir dayısı, yakını olmayan esnaf ise eli boş dönmüştür. Bu kredinin adı cansuyu olmakla birlikte sonuçta ‘saldım çayıra mevlam kayıra kredisi’ konumuna gelmiştir” dedi.