CHP’li Arslan: Bir AOÇ arazisi kalmıştı, onuda mı satıyorsunuz?

CHP’li Arslan: Bir AOÇ arazisi kalmıştı, onuda mı satıyorsunuz?
17 Ağustos 2017 09:29

AOÇ bölgesindeki arazinin bir bölümünün ABD Büyükelçiliği inşaatı için satıldığının ortaya çıkmasının ardından açıklama yapan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Ankara’daki dönüşümün Cumhuriyet rejimine karşıtlıkla ilgisi olduğunu savundu. Arslan, “Ulus-Kızılay-Çankaya Köşkü Hattı, Cumhuriyetin kurucu mimarisidir. Devlet bu hatta kurulmuştur. Şimdi terör saldırıları, darbe girişimi, Büyükelçi suikastı burada gerçekleşirken güvenlik zaafiyeti yaşatanlar, devletin yeni mimarisini ve yerleşimini Eskişehir Yolu’na, Saray çevresine kaydırmanın peşindedir.” dedi.

 

 

 

Kazım Arslan, “Emperyalizm karşıtlığı lafta kalan, ABD desteğiyle yanıbaşında Kürt Devleti kurulurken tavır koyamayanlar, Atatürk’ün arazisinde ABD bayrağı dalgalanmasını sabah akşam seyretmeye hazırsa vay halimize! Sınırında Kürt Devleti kurulmaya hazırlanırken ABD’ye rest çekemeyenler, aynı mahallede ABD ile komşuluğa mı hazırlanmaktadır? diye sordu.

 

 

CHP Milletvekili Arslan, “Erdoğan sabah kalktığında ABD Bayrağını karşısında görünce daha mı çok güven duyacak? Enerjiyi, tarım-hayvancılığı, ulaşımı, özelleştirmeleri, kamu ihalelerini tek tek yabancı ortaklıklara peşkeş çekenler, “yerli malı”nı okullarda nostaljik haftalara hapsedenler, satılmadık bir AOÇ arazimiz kalmıştı, onu da Amerika’ya vermenin derdine mi düştüler?” dedi.

 

 

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın açıklaması şöyle:

 

 

“ÇEKİN ELİNİZİ AOÇ’DEN”

 

 

Çekin elinizi Atatürk Orman Çiftliği’nden..! Bir Atatürk Orman Çiftliği kalmıştı satılmadık, onu da yabancılara mı satıyorsunuz? Ülkemizde satmadık yer bırakmadınız. Cumhuriyet döneminde ve sonrasında yapılan tüm fabrikaları sattınız, yetmedi topraklarımızı, arazilerimizi sattınız. Hazırları bitirdiniz, yetmedi ne olduğu belli olmayan, ne ülkemizde ne de dünyada emsali olmayan yap-işlet-kar et projeleri ile ülkemizin geleceğini yandaşlarınıza peşkeş çektiniz. Şimdi de emperyalizme meydan okumuş Atatürk’ün başlattığı yerli üretimin ve ulusal kalkınmanın merkezlerinden biri olan AOÇ, bugün tam anlamıyla işgal altındadır. Şaibeli bir referandumla rejimi değiştirmeye kalkanların oturduğu Saray yetmedi, şimdi de Atatürk’ün en değerli miraslarından birini Amerika’ya satmaya kalktılar. AOÇ’de tek bir çakıl taşı eksilse hesabını biz sorarız. Satmadan duramayanlar şimdi de AOÇ toprağını elden çıkarmaya mı göz dikti? Bunu yapmayın, AOÇ arazisini satmayın.

 

 

“ANKARA’DA DEVLETİN YERLEŞİMİ DEĞİŞTİRİLİYOR”

 

 

Terör tehdidi altındaki Cumhuriyetin 90 yıl önce temelleri atılan anayolu olan Ulus-Kızılay-Çankaya Köşkü hattını darbecilere, teröristlere, bombacılara, büyükelçi suikastçılarına teslim eden zaafiyet, şimdi tüm bu saldırıların gerçekleştiği yol hattında olan ABD Büyükelçiliğinin Saray’ın yanı başına taşınması için arazi vermeye mi kalktı?

Devletin merkezi, Cumhuriyetin kalbi olan Ulus-Kızılay-Çankaya Köşkü hattını koruyamayanlar, Cumhuriyetten rövanş almaya ve Ankara’da yeni bir mimari aks kurmaya kalkıyor. Buranın adresi Eskişehir Yolu ve Saray civarıdır. Cumhuriyetin kurulduğu ve bugünlere eriştiği yoldaki kamu binalarını, elçilikleri zaman içinde taşıyarak, Eskişehir Yolunda kiralık bakanlık binalarını mesken edinerek, devleti partinin ve Saray’ın çevresinde konuşlandırmaya kalkıyorlar. Bunu aklına koyanlar Cumhuriyetten rövanşı yeni mimari düzenlemelerle almayı deniyor.

Şimdi rejim düşmanlığının, Atatürk karşıtlığının, ülke değerlerini “sadece bir arazi” olarak görenlerin gölgesi AOÇ’ye düşmüştür. Amaçları her gün biraz daha anlaşılmakta, Atatürk’le ilgili olarak ne varsa onu yok etmeye, ismini silmeye ve unutturmaya çalışıyorlar. Bunu hiçbir zaman başaramayacaksınız. Atatürk değerlerini hiçbir zaman halkın gönlünden silemeyeceksiniz.

 

 

“KÜRT DEVLETİ KURULURKEN NEREDESİNİZ?”

 

 

Emperyalizm karşıtlığı lafta kalan, ABD desteğiyle yanıbaşında Kürt Devleti kurulurken tavır koyamayanlar, Atatürk’ün arazisinde ABD bayrağı dalgalanmasını sabah akşam seyretmeye hazırsa vay halimize! Sınırında Kürt Devleti kurulmaya hazırlanırken ABD’ye rest çekemeyenler, aynı mahallede ABD ile komşuluğa mı hazırlanmaktadır?

Erdoğan sabah kalktığında ABD Bayrağını karşısında görünce daha mı çok güven duyacak? Enerjiyi, tarım-hayvancılığı, ulaşımı, özelleştirmeleri, kamu ihalelerini tek tek yabancı ortaklıklara peşkeş çekenler, “yerli malı”nı okullarda nostaljik haftalara hapsedenler, satılmadık bir AOÇ arazimiz kalmıştı, onu da Amerika’ya vermenin derdine mi düştüler ?

Devlet yetkilileri bir an önce AOÇ’deki arazi satışının ticari sır diye gizlenen gerçeklerini kamuoyuna açıklamalıdır. Hızla bu satıştan vazgeçmelidir. AOÇ ülkemizin ve Başkent Ankara’mızın kalbidir, Atamızın Türk Milletine en önemli armağanlarından biridir. Lütfen bu hatadan vazgeçin.