CHP’li Arık: Yandaşa para çok, sağlık çalışanlarına para yok!

CHP’li Arık: Yandaşa para çok, sağlık çalışanlarına para yok!
13 Ocak 2021 08:05

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, sağlık çalışanlarının tavandan ödeneceği belirtilen ek ödemelerinin bir türlü ödenmediğini belirterek, “Pandemi döneminde hayatları pahasına şifa dağıtmak için mücadele eden sağlık çalışanlarımız 2020 yılının Kasım-Aralık ek ödemelerini daha alamadı. Aylarca tavandan ödeme yalanının arkasına sığınanlar bu kez de Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın onayını bekliyor. Özetle yandaşa para bulan iktidar, konu kahraman sağlık çalışanları olunca para bulamıyor. Her zaman olduğu gibi yandaşa para çok sağlık çalışanlarına para yok” diye konuştu.

 
Pandemi döneminin kahramanları sağlık çalışanları 2020 yılının Kasım ve Aralık aylarına ait ek ödemelerini henüz alamadı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, iktidarın halka ve sağlık çalışanlarına yalan söylemeye devam ettiğini söyledi.

 

Sağlık çalışanlarının fedakârlıklarının ve verdikleri mücadelenin karşılığını alamadığını ifade eden Arık, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

 

 

“Pandemi süreci bir kez daha göstermiştir ki sağlık çalışanları bedeli hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek kadar önemli ve kutsal bir görev ifa etmektedir. İnsanların anne-babasına dahi yaklaşmaya korktuğu bir dönemde sağlık çalışanları, hayatlarını hiçe sayarak hiç tanımadıkları insanların hayatını kurtarmak için mücadele ediyor. Maalesef kahraman sağlık çalışanlarımızın bu fedakarlığının karşılığında iktidar onların gerçek anlamda hak ettiği değeri vermediği gibi sağlık çalışanlarına verdikleri sözleri de yerine getirmiyor. İktidar sağlık çalışanlarına tavandan ek ödeme yapacağını duyurdu. Önce belirli bir kesime tavandan ödeme yaparak hayal kırıklığı yaratan iktidar gelen tepkiler üzerine ödeme kapsamını genişletti. Ancak bu kez de ödeme yapmıyor. Pandemi döneminde hayatları pahasına şifa dağıtmak için mücadele eden sağlık çalışanlarımız 2020 yılının Kasım-Aralık ek ödemelerini daha alamadı. Aylarca tavandan ödeme yalanının arkasına sığınanlar bu kez de Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın onayını bekliyor. Özetle yandaşa para bulan iktidar, konu kahraman sağlık çalışanları olunca para bulamıyor. Her zaman olduğu gibi yandaşa para çok sağlık çalışanlarına para yok.”