CHP’li Arık: Tarih sarayın kapı kullarını da milletin gerçek temsilcilerini de not edecektir

CHP’li Arık: Tarih sarayın kapı kullarını da milletin gerçek temsilcilerini de not edecektir
26 Temmuz 2017 14:02

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülmekte olan İç Tüzük Değişikliği ile milletin susturulmak istediğini belirtti.

 

 

 

 

“Milletimizin bizi Saray’ın kapı kulu olmamız için Gazi Meclis’e göndermediğini iyi biliyoruz” diyen Arık, “Biz, bu aziz milletin sesi olmaya devam edeceğiz. Tarih sarayın kapı kullarını da, milletin gerçek temsilcilerini de not edecektir” diye konuştu.

 

 

 

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, TBMM’de görüşülmekte olan İç Tüzük Değişikliği ’ne tepki gösterdi. TBMM’de konuşan Arık, susturulmak istenenin millet olduğunu belirtti. “Demokrasinin olmazsa olmazı iktidar değil muhalefettir” diyen Arık, konuşmasında şu görüşleri dile getirdi: “AKP ve MHP’nin sarayın talimatıyla gündeme getirdiği İç Tüzük değişikliğinin hedefi de muhalefeti, yani demokrasiyi yok etmektir. Burada susturulmak istenen köylüdür, burada susturulmak istenen işçidir, susturulmak istenen esnaftır, susturulmak istenen sanayicidir, susturulmak istenen işsizdir, susturulmak istenen ataması yapılamayan üniversite mezunlarıdır. Kısacası, burada susturulmak istenen milletin ta kendisidir. AKP ve yancısı, milletvekilliğini sarayın talimatlarını eksiksiz yerine getirmek olarak değerlendirebilir ama biz, milletimizin bizi sarayın kapı kulu olmamız için Gazi Meclise göndermediğini iyi biliyoruz. Biz, bu aziz milletin sesi olmaya devam edeceğiz. Tarih sarayın kapı kullarını da, milletin gerçek temsilcilerini de not edecektir.”