CHP’li Arık: Sistem Esad rejiminin kötü kopyasıdır

CHP’li Arık: Sistem Esad rejiminin kötü kopyasıdır
11 Ocak 2017 16:13

CHP’li Arık, “Cumhurbaşkanı’nın aynı zamanda parti genel başkanı olacağı bir sistem, olsa olsa Halep’i kan gölüne çeviren Esad rejiminin kötü bir kopyası olacaktır” dedi.

 

 

 

Anayasa Değişiklik paketinin görüşüldüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda söz alan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, partili cumhurbaşkanlığı konusunda endişelerini dile getirdi.

 

 

Cumhurbaşkanının aynı zamanda parti genel başkanı olacağı sistemin, Türkiye’yi parti devletine, şahıs devletine dönüştüreceğini belirten Arık, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

 

 

“Şunu unutmayın ki ne Obama, ne Trump, ne de Putin parti genel başkanı değildir. Cumhurbaşkanının aynı zamanda parti genel başkanı olacağı bir sistem, olsa olsa Halep’i kan gölüne çeviren Esat rejiminin kötü bir kopyası olacaktır. Diktatör Esat’a, parlamenter sisteme geçmesi tavsiye edilirken Türkiye’yi parlamenter sistemden tek adam rejimine getirme çabasının mantığı nedir? Cumhurbaşkanının parti genel başkanı olduğu, milletvekillerini belirlediği, yüksek yargı üyelerini seçtiği ve seçtirdiği bir sistemde yargı bağımsızlığından bahsetmek mümkün müdür? Cumhurbaşkanının tarafsızlık yemini etmesi milletin aklıyla alay etmek değil midir? Hukukun üstünlüğü için, demokrasi için, cumhuriyet için, evdeki çocuklarımız için bu teklifi geri çekmeyi düşünüyor musunuz?”