CHP’li Arık: Bahçeli’ye en güzel yanıtı Bahçeli veriyor!

CHP’li Arık: Bahçeli’ye en güzel yanıtı Bahçeli veriyor!
29 Mart 2017 15:11

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin kendi bekasını devletin bekası gibi sunma telaşı ile dün ihanetle suçladığı Adalet ve Kalkınma Partisi’ne sığındığını belirten Arık, Bahçeli’ye en güzel yanıtı geçmiş yıllardaki konuşmalarıyla bizzat Bahçeli’nin kendisinin verdiğini ifade ederek, “Bahçeli unutsa da arşiv unutmuyor” dedi.

 

 

 

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Kayseri mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan sözlerine tepki gösterdi. Bahçeli’nin MHP Genel Başkanlık koltuğunu kaybetmemek için Türkiye’yi tehlikeye sürüklediğini belirten Arık, Bahçeli’nin bugün hatırlamak istemediği geçmiş dönem konuşmalarının Bahçeli’yi yalanladığı ifade etti. Arık, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

 

 

“Kayseri’de AKP’nin bindirilmiş kıtalarına rağmen umduğunu bulamayan Sayın Bahçeli, büyük bir acziyet içinde kendi kendini yalanlayan bir konuşma yaptı. Bir türlü neden ‘evet’ denilmesi gerektiğini açıklayamayan, kendi tabanına anlatamayan Sayın Bahçeli, vagonuna takıldığı AKP’liler gibi, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan talihsiz bir konuşma yapmıştır. Sayın Bahçeli, Sayın Genel Başkanımızın okuduğunu anlayıp anlamadığını sorguluyor. Sayın Genel Başkanımızın okuduğunu anladığında bir sorun yok ama Sayın Bahçeli dün prompter cihazından okuduklarını pek anlayamamış ya da okuduklarını unutmuş görüyor. Biz buradan kendisine hatırlatalım. Sayın Bahçeli 20 Ocak 2015 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında gerçekleştirdiği grup toplantısında, ‘Erdoğan’ın başkanlık isteği, başkanlık hırsı parlamenter sisteme yani mevcut devlet nizamına taban tabana zıttır. PKK ve bölücü çevrelerle ‘Al özerkliği ver başkanlığı’ mutabakatını sağladığı anlaşılan Erdoğan’ın ısrarla açıktan siyaset yapacağı ve hatta 7 Haziran öncesi siyasi kampanya yürüteceği güçlü ihtimaldir. Erdoğan tek adam olmak için bastırmakta son kozlarını oynamaktadır’ diyor. Acaba o gün Sayın Bahçeli ne konuştuğunun ya da ne okuduğunun farkında değil miydi? 8 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirdiği Bursa mitinginde, ’Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP’ sloganları eşliğinde konuşan Sayın Bahçeli, ‘ PKK’nın destek ve bilirkişisiyle başkanlık amacı güden Erdoğan gün yüzü göremeyecek. Heves ettiği bölünme anayasası elinde patlayacaktır” diyordu.

 

 

 

Sayın Bahçeli bir gün sonra İzmir’de yaptığı mitingde ise ‘Amaç başkadır. Hesap başkadır. Başkanlık federasyon demektir, bu da Türkiye’yi bölünmeye götürecektir. İmralı canisiyle pazarlıklarda yeni anayasayla bölünme yolunun açılması amaçlanmaktadır. Başkanlık sistemi, bu ihanet sürecinin soruşturulmaması için istenmektedir. Beştepe hanedanı ve AKP yönetimi, aile boyu rüşvet ve yolsuzluk çamuruna batmıştır. 17-25 Aralık yolsuzluk dosyalarını bir daha açılmamak üzere kapatılması ve bu rüşvet, hırsızlık ve yolsuzluk çarkının döndürülmesi, Tayyip Erdoğan’ın bütün yetkileri elinde bulundurarak diktatörlüğünü ilan etmesine bağlıdır. Yeni anayasa ile başkanlık sistemine geçilmesi, bunun için istenmektedir. Recep Tayyip Erdoğan tipi başkanlık rejimi bu ülkenin bölünmesinin reçetesidir. Demokrasinin idam fermanıdır. Tek adam diktatörlüğünün beratıdır. Hırsızlık ve yolsuzluk ruhsatıdır’ diyerek, bugün bizlerin dile getirdiği endişeleri bir bir dile getiriyordu. Sayın Bahçeli unutsa da arşiv unutmuyor. Bu sözler tarihe not düşen sözlerdir ve haklı sözlerdir. Şimdi sorulması gereken dün ‘AKP’den hesap sormazsam namerdim’ diyenlerin hangi pazarlıklar sonucu, ‘bu ülkenin bölünmesinin reçetesi’ne destek verdiği, AKP’nin çıkarlarına hizmet ettiğidir. Maalesef bir koltuk için bir ülke uçuruma sürüklenmek istenmektedir. Ne mutlu ki, sevgili Kayserililer tüm gerçeklerin farkındadır. O nedenle Bahçeli’nin Kayserililer’den ‘evet’ istemek için yaptığı miting MHP tarihinin en sönük miting olmuştur. AKP’nin bindirilmiş kıtalarına rağmen meydan dolmamış, Kayserililer ‘bu ülkenin bölünmesinin reçetesi’ne destek vermeyeceğini ortaya koymuştur. Benim Sayın Bahçeli’ye tavsiyem, önce kişisel arşivini bir gözden geçirsin, ardından da 18 Maddeyi iyice bir okusun. İşte o zaman Kayserililerin neden kendisini yalnız bıraktığını çok iyi anlayacaktır.”