CHP’li Antmen’den AKP ve MHP’ye sert tepki!

CHP’li Antmen’den AKP ve MHP’ye sert tepki!
15 Aralık 2020 15:59

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde, 10 aydır komisyonda bekleyen kadın ve çocukların sorunlarını çözüme kavuşturmak ile ilgili Mersin Baro Başkanlığı ile imzalanacak protokol AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, yaşananlara sert tepki gösterdi.

 

 

Antmen, Cumhur ittifakı tarafından 10 aydır Komisyonda bekletilen protokolün bütün kadın ve çocuklar için yapıldığını, mağdur olan, şiddet gören, istismara uğrayan kadın ve çocuklara destek olmak için hazırlandığını belirterek “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadın ve çocukların her an yanında olmasını isteyen Başkanımız Vahap Seçer kendi yetkisi ile Komisyonda bekletilen bu protokolü Meclis gündemine almışsa da , bu hayırlı iş Cumhur ittifakı tarafından reddedilmiştir. Biz 18 yıldır AKP’den çocuklar ve kadınlar için zaten iyi bir şeyler yapmalarını beklemiyoruz , yapmıyorlar da ; Biz yapacağız ama buna da engel oluyorlar. Cumhur İttifakı, gölgesini kadınların ve çocukların üzerinden çeksin yeter, başka ihsan istemez! Ayrıca :MHP’li Meclis üyelerine de çok şaşırdım 2015 yılında ben Baro Başkanı iken hem kadınlara ve hem de çocuklara yardım ve destek olmak için Baro ve MHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi aynı mahiyette iki ayrı protokol yapmıştık, şimdi ise onlar aynı çalışmayı engellemeyi tercih ettiler ; yazık , çok yazık ,çok üzücü. ” dedi.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, Mersinli çocuklar ve kadınlar için çalıştığını ifade eden CHP’li Vekil “Anlamak mümkün değil. Büyükşehir Belediyemiz çok önemli bir protokol hazırlıyor. İstiyor ki kadınlar şiddet görmesin, çocuklar istismara uğramasın. Onlara gereken danışmanlık ve yardım sağlansın. Biz orada bütün Mersinli çocukları düşünüyoruz, hepsini kendi evladımız görüyoruz. Ancak Cumhur İttifakı sadece kendi çocuklarını düşünüyor. Kişisel hırslarını ve egolarını çocuklarımızın ve kadınlarımızın üzerinde görüyor. Evlatlarımızı egolarına kurban ediyorlar. Bunun adı vicdansızlıktır. Siyaset üzeri bir konuyu kendi ucuz politikalarına alet etmek de onlara yakışırdı. Ama hiç kimsenin şüphesi olmasın. Mersin Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimiz , onların bütün engellemelerine rağmen , sapasağlam ayakta hizmet etmeye devam ediyor ve edecek. Cumhur İttifakı halka hizmete engel olmaya devam ettikçe eriyecek ve gereken yanıtı ilk seçimlerde alacak” ifadelerini kullandı.

 

cocuk1 kadın1 (2)

CHP’Lİ ANTMEN’DEN AKP VE MHP’YE SERT TEPKİ