CHP’li Antmen, skandal torpil belgelerini Meclis’e taşıdı!

CHP’li Antmen, skandal torpil belgelerini Meclis’e taşıdı!
8 Ocak 2019 12:08

Mersin AKP Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül’le ilgili torpil belgelerinin ortaya çıkması sonrası CHP konuyu Meclise taşıdı.

 

 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde AKP Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül’ün, farklı tarihlerdeki belgelerde, sözlü mülakata ve uygulama sınavına girecek en az beş kişi hakkında, AKP Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın’dan yardım istemiş olduğunu belirterek diğer AKP il ve ilçe yöneticilerinin de benzer şekilde taleplerde bulunduklarının iddia edildiğini kaydetti.

 

 

AKP Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül’ün “Vatandaş gelip bizden yardım istiyor. Biz de isimleri vekile iletiyoruz. Pek netice alamıyoruz. İlgilenmezsen kırılıyorlar. KPSS sonucu da tutmuyor. Dost, arkadaş diye, başka bir şey değil. Herhangi bir avantaj sağlamıyor. Komisyon zaten yeterli fiziki şartları yoksa eliyor” açıklamasına da önergesinde değinen CHP’li Antmen “Daha önce de İş-Kur alımları kurasının AKP Mersin Bozyazı İlçe Başkanlığında çekildiği ve işe alınanlardan bağış istendiği ortaya çıkmış; Bozyazı İlçe Başkanlığı olayı doğrulamıştı. Torpil iddialarının sık sık gündeme gelmesi; mülakatlarda liyakat yerine sadakatin aranması, kamuda çürümelere neden olmakta ve halkla devlet arasındaki bağı zayıflatmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

 

Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

 

 

– Mersin’de AKP örgütlerinden hangilerinde kamuya girişler için torpil yapılmaktadır? Buna yönelik kaç şikayet bulunmaktadır? Bu şikayet ve iddialar nasıl değerlendirilmiştir?

– Torpil yapmak istediğini kabul eden ilgili ilçe başkanı hakkında adli ve idari soruşturma yapılacak mıdır?

– AKP il ve ilçe başkanlarının referansı aracılığıyla kaç kişi kamu kurum ve kuruluşlarında işe yerleştirilmiştir?

– Son 5 yıllık sürede hangi kurumda kaç sözlü mülakat yapılmıştır? Bu mülakat heyetleri kimlerden oluşturulmuştur?

– Bu mülakat sonuçları neden sadece sınava giren kişiye gönderilmektedir? Neden kamuoyuna açık şekilde yayınlanmamaktadır?

– Sınava girenlerin ve mülakatta yerleşen ve görevde yükselenlerin yazılı sınav sonucu ve başarı sıralaması kaçtır? Mülakatlar neden görüntü kaydına alınmamaktadır?