CHP’li Antmen, laborant ve protezcilerin atanma sorununu Meclis’e taşıdı!

CHP’li Antmen, laborant ve protezcilerin atanma sorununu Meclis’e taşıdı!
22 Aralık 2018 18:48

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, laborant ve diş protezcilerinin sorunlarını TBMM Gündemine taşıdı.

 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde ülke genelinde 60 bin laborant ve binlerce de yetişmiş diş protezcisi vatandaşın bulunduğunu belirten Antmen “Laborant ve diş protezcisi olan vatandaşların atamalarının yapılması, unvanlarının değerlendirilerek ilgili kadrolara atanmaları için yönetmelik değişikliği yapmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.

 

28036 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Laboratuvar yönetmeliği kapsamında bölüm mezunlarının kamu ve özel hastanelerde bir yıl çalıştırılması zorunluluğu getirilmesine rağmen daha sonra ‘teknikerlik’ unvanlarının geri alınmasından dolayı atamalarının yapılamaz hale geldiğini ifade eden CHP’li Vekil “Sadece 60 bin mezun laborant ve protezci yurttaşlarımız değil; aileleri de bu mağduriyetten dolayı sıkıntı yaşamaktadır. Yine aynı şekilde Türkiye genelinde ağız ve diş sağlı merkezleri, protez hizmetlerini ihale sistemi üzerinden yaptığı için diş protezci kadrolarına atama yapılamamakta ve binlerce mezun genç mağdur olmaktadır” dedi.

 

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde,

 

– Türkiye’de kamu ve özel hastaneler ile laboratuvarlarda kaç laborant kadrosu boşluğu bulunmaktadır?

– Türkiye genelinde kamu ve özel hastanelerin diş ve ilgili bölümlerinde kaç diş protez kadrosu boş durumdadır? Protez konusunda yetişmiş ve mezun olan gençlerin atanması ve yaşanan ekonomik ve sosyal sıkıntının giderilmesi için hangi çalışmaları yürütmektesiniz?

– Laborant ve diş protezcisi olan vatandaşların atamalarının yapılması, unvanlarının değerlendirilerek ilgili kadrolara atanmaları için yönetmelik değişikliği yapmayı düşünüyor musunuz?

– Laborantların şehir hastanelerinde bulunan özel laboratuvara atanmaları için yasal düzenleme yapmayı ve bu atamaların hızlıca gerçekleştirilmesi için herhangi bir çalışma yapmayı düşünmekte misiniz?