CHP’li Antmen: Kadınların özgürlüğü karanlığın panzehridir!

CHP’li Antmen: Kadınların özgürlüğü karanlığın panzehridir!
7 Mart 2021 12:49

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yazılı basın açıklaması yapan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Akp kadını, sosyal, siyasal ve ekonomik hayattan dışlayan, onu evinde erkek tahakkümü ile sınırlayan anlayışıyla kadını ikinci sınıf yurttaş konumunu getirme derdinde. Ülkemiz 18 yıldır kadınla erkeği eşit görmeyen, kadını ötekileştiren, kadına şiddeti meşrulaştıran bir zihniyet tarafından yönetiliyor. Bu karanlık ve gerici anlayışın panzehri bu nedenle Atatürk devrimlerine inanan, laik demokratik bir ülke idealiyle yaşayan kadınlardır” dedi.

 

 

ANKARA //

 

Kadınların ayrımcılık, baskı ve şiddet içeren uygulamalarla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Antmen “ Adil, özgür, eşit ve barışının sürekli kılındığı bir Türkiye ancak kadınla erkeğin eşit olduğu bir sistemle mümkündür. Bu yüzden de Akp kendi iktidarını pekiştirmek için en başta kadınları ve İstanbul Sözleşmesini hedef alıyor. Çünkü saray anlayışı, kadınların ayağa kalkınca iktidarlarının son bulacağını çok iyi biliyor.” ifadelerini kullandı.

Antmen’in açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde;

 

AKP İKTİDARINDA KADINA ŞİDDET ARTTI

 

“Toplumsal cinsiyete dayalı şiddet son 18 yılda görülmemiş şekilde arttı. Son 18 yılda kadına yönelik şiddet yüzde bin 400 yani, 14 kat arttı. Akp döneminde 20 binden fazla kadın cinayete kurban gitti. Kadınlara olan sözlü, fiziksel ve ruhsal şiddet toplumsal tüm katmanlarda normalleştirildi. İktidarın eril dili de bunu meşrulaştırdı. Çünkü kadına şiddet bireysel değil, politiktir.”

 

CUMHURİYET EN BAŞTA BİR KADIN DEVRİMİDİR

 

“Cumhuriyet; çağdaşlık, eşitlik, özgürlük ve büyük bir düşünce devrimi ile kadın ve erkeği eşit kıldı. Cumhuriyet; sosyal, ekonomik ve siyasal hayatta kadınların önünü açarak katılımını desteklemiştir. O dönemde yapılan en büyük devrim bir anlamda “kadın devrimidir” Bugün biz de Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı bu devrimi “kadınlarla devrim” diyerek kararlılıkla sürdürmeliyiz. İstanbul Sözleşmesine saldıranlara karşı bu sözleşmeye daha çok sahip çıkmalıyız. İlk seçimlerde de kadınları ötekileştirmeye, dışlamaya, sosyal ve siyasal hayatın dışında tutmaya çalışan iktidarı kadınlar sayesinde gönderecek ve kadın-erkek eşitliğini her alanda kuran bir Türkiye inşa edeceğiz.”