CHP’li Antmen: Esnaf batıyor, işletmeleri artık açın!

CHP’li Antmen: Esnaf batıyor, işletmeleri artık açın!
23 Şubat 2021 11:08

Kafe, bar, lokanta, kahvehane ve meyhane çalışanları, “Pandeminin hesabını bize yıkmaya çalışanlar yanılıyor, hesabı biz ödemeyeceğiz” diyerek İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Samsun’da eylem düzenliyor. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de salgın nedeniyle kapatılan ve zor durumda kalan işletmelerin açılması çağrısında bulundu. Antmen, hınca hınç dolu AKP kongrelerini örnek göstererek, “Salgın gerekçesiyle basın açıklamaları, Baro kongreleri, toplantı yasak; yürüyüş yasak, gösteri yasak, kafe – bar- restoran açmak yasak ama AKP kongreleri serbest. Ya bu insanlara yeterli ekonomik desteği sağlayın. Ya da izin verin ekmeklerini kendileri kazansınlar” dedi.

 

 

Kafe, bar, restoran, meyhane gibi yerlerde çalışan kişilerin aileleriyle birlikte milyonlarca kişiyi bulduğunu belirten Antmen, “Bir yandan Koronavirüs krizi diğer yandan ekonomik kriz vatandaşın belini büktü. Malum, iktidar bu salgın döneminde vatandaşı virüsle baş başa bıraktı. Halk artık devletten bir yardım istemekten vazgeçti. Hiç değilse ‘bırakın da çalışalım’ diyor” dedi.

Alpay Antmen’in açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde;

 

 

SİYASİ ŞOV VATANDAŞTAN ÖNEMLİ Mİ?

 

 

“İki kişi yan yana yürüyünce ceza kesiyorlar, AKP kongrelerinde salonlar hınca hınç dolu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Bakın salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz Rize’de salon dolu’ diyor. Allah aşkına; Dünyada bana tek bir ülke gösterir misiniz şu salgında salonları doldurmakla övünen? Dünyada liderler; vatandaşlarını ekonomik olarak destekledikleri ve aşı yaptırdıkları için övünüyor. Bizde ise övüldükleri konu koronada salon toplantılarını doldurmak. Dünyada bütün iktidarlar vatandaşın canı için uğraşıyor; bizde ise iktidar siyasi şov peşinde. Demek oluyor ki bunların siyasi şovu, vatandaşın canından daha da önemli”

 

 

HER GÜN AÇIKLAMA BEKLİYORLAR

 

 

“Bakın kafe-bar-restoran çalışanları; aileleriyle birlikte milyonları buluyor. Bu insanlar diyor ki ‘Hiç değilse HES Kodu ile dükkanlarımızı açalım’ Kafe ve restoran sahipleri ve çalışanları her gün iktidar tarafından bir açıklama bekliyor. Her gün hayal kırıklığına uğruyorlar. İktidar; halkın sorununu çözeceğine, eline yüzüne bulaştırdığı batık salgın ekonomisini örtmek için muhalefete saldırıyor. Biz sadece CHP’li ya da İYİ Partili kafeler açılsın demiyoruz. Bütün görüşlerden insanlar var. Ya bu insanlara yeterli ekonomik desteği sağlayın. Ya da izin verin ekmeklerini kendileri kazansınlar. Siftah yapmadan dükkanı kapatan var, faturalarını ödeyemediği için artık hiç açmayan var. İşletmecilerin hayatta kalabilmesi için ciddi şekilde hibe niteliğinde ciro desteklerinin verilmesi lazım. Yine; Vergi Borçları Yapılandırması ödeme tarihlerinin pandemi sonrasına en az 1 yıl ertelenmesi gerekiyor. Saraylarda yaşamakla büyük devlet olunmuyor. Büyük devlet, halkının bu en zor anında yanında olmakla olur. O esnafların birçoğu 40 yıldır bu ülkeye vergi ödedi ama bu iktidar o esnafa 40 gün bile bakamadı”

 

SANDIKTA BERTARAF OLACAKSINIZ

 

 

“Bir de kafe ve restoran sahipleri ile çalışanlarına uygulanan bu zulmün başka bir nedeni daha var. İktidar, gizli ajandasında taşıdığı gerici sosyal sistemi getirmeye ve karşı olduğu sosyal hayat anlayışını da yok etmeye çalışıyor. Salgın bahanesiyle kendinden olmayanı yok etmeye çalışmak şu çağda anca tek adamlığın aklına gelirdi. İşinize geldiğinde hepimiz aynı gemideyiz; işinize gelmediğinde aynı gemide değiliz. İşinize geldiğinde birlik beraberlik; işinize gelmediğinde siz bir taraf biz diğer taraf… Vatandaşı taraflara ayırmaya devam ederseniz en sonunda siz sandıkta bertaraf olacaksınız haberiniz olsun”