CHP’li Antmen: Çoklu baro projesini 2013’te FETÖ hazırladı!

CHP’li Antmen: Çoklu baro projesini 2013’te FETÖ hazırladı!
20 Haziran 2020 11:47

Meclis genel kurulunda baro tartışmaları devam ederken CHP adına TBMM Genel Kurulunda konuşan Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Baroların başka hiç bir meslek örgütünde olmayan yasal başka bir görevinin olduğunu ve bu görevin de hukuku korumak ve kollamak olduğunu belirtti.

 

 

 

Antmen “Hukuk, demokrasi ve insan hakları için çalışma yapan Barolar ve meslek örgütleri AKP iktidarını rahatsız etmektedir. İktidar, başta Barolar olmak üzere Tabipler Odası, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve bir kısım kamu kuruluşu niteliğindeki meslek odalarının seçim sistemlerini değiştirmek , ama işin özünde Avukatlık mesleğinin ve Baroların temel ayarlarıyla oynamak istemektedir. Çoklu Baro ile Anayasa’nın 135.maddesine de açıkça aykırı olarak, Baroları dernek statüsüne indirgeyip hukuku savunamaz hale getirmek istiyorlar” dedi.

 

 

Antmen, çoklu baro projesinin 2013 yılında FETÖ ele başı tarafından hazırlanan bir darbe projesi olduğunu ifade ederek “AKP’li Milletvekillerine buradan soruyorum; 2013 yılından sonra FETÖ ile mücadele ettiğinizi söyleyip duruyorsunuz. Şimdi siz, tam da o yıl hazırlanan bir FETÖ projesini getirerek mi mücadele edeceksiniz? Barolara ve Tabipler Birliğine müdahale etmek FETÖ’ye hizmettir; aynı menzile daha da yakınlaşarak yürümek demektir!” dedi.

 

 

Mecliste baro başkanları ile görüştüklerini söyleyen CHP’li Vekil “Barolar Birliği ve 80 Baromuz bugün itibari ile Baro’ların seçim sisteminin değiştirilmesini karşı çıkmışlardır. Çok sayıda Baro Başkanımız Adalet Bakanı , AKP grup başkan vekilleri ve Parti grubumuz ile görüşerek net bir şekilde Baroların seçim sistemi ve yapılarının değiştirilmesine karşı olduklarını deklare etmişlerdir. Yapılması gerekli iş AKP koridorlarında dolaşan hukukçuları değil , bağımsız ve objektif görev yapacak gerçek hukukçuları hakim ve savcı yapmaktır. Yapılması gereken iş yargının tarafsız ve bağımsızlığını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.