CHP’li Antmen: Atatürk olmasaydı üçüncü havalimanının olduğu yere vize alacaktınız

CHP’li Antmen: Atatürk olmasaydı üçüncü havalimanının olduğu yere vize alacaktınız
10 Eylül 2018 11:30

İstanbul üçüncü havalimanının adıyla ilgili tartışmaları sürerken bazı basın yayın organlarında havalimanına Atatürk adının verilmeyeceğine yönelik iddialar sonrası CHP konuyu Meclise taşıdı.

 

 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde “ ‘İstikbal Göklerdedir’ diyen ve sadece toprağımızda ve denizimizde değil; gökyüzümüzde de özgür ve bağımsız yaşamamızı bizlere armağan eden Atatürk’ün adının 3. Havalimanına verilmesi ve bu tip tartışmaların sonlandırılması yerinde olacaktır” dedi.

 

 

Antmen, önergesinde son dönemlerde Antalya, Afyon, Konya, Bursa, Sakarya, Antakya, Kayseri, Rize, Giresun ve Eskişehir’deki statlardan Atatürk isimlerinin kaldırılmasına da değinerek “Unutulmamalıdır ki Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı şu an o havalimanın yapıldığı yere dahi vize ile gidilecekti” dedi.

 

 

Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

 

 

– İstanbul’da yapılan üçüncü havalimanın adıyla ilgili tartışmalar neden sonlandırılmamaktadır? Medyada yer alan “Havalimanına Abdülhamit Han’ın adı verilecek” iddiaları doğru mudur?

– Atatürk isminin halen havalimanına verilmemesinin nedeni nedir? Kim ya da kimler Mustafa Kemal Atatürk ve onun adından rahatsız olmaktadır?

– Son 16 yıllık dönemde isminde Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü bulunan kaç stat, salon ve kamuya ait binadan Atatürk ve İsmet İnönü adları kaldırılmıştır? Bunların yerine hangi isimler konulmuştur? Aynı dönemde isminde Atatürk ve İsmet İnönü bulunan kaç kamuya ait bina, tesis ve işletme yıkılmıştır?

– Yine son 16 yıllık dönemde devlet bakanlıkları, müsteşarlıklar ve müdürlükler başta olmak üzere; kamuya ait internet sitelerinden hangilerinde Atatürk resmi kaldırılmıştır?