CHP’li Antmen: Akkuyu Nükleer Santral İnşaat sahasında silah mı var, nükleer bomba mı var ne var belli değil?

CHP’li Antmen: Akkuyu Nükleer Santral İnşaat sahasında silah mı var, nükleer bomba mı var ne var belli değil?
10 Haziran 2020 12:39

Rus şirket ROSATOM’un yapmaya devam ettiği ve nükleer reaktörünün oturtulacağı kısmı iki kez çatlayan Mersin Akkuyu’daki nükleer santral inşaatıyla ilgili büyük bir skandal ortaya çıktı.

 

 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede Akkuyu Nükleer Santral İnşaatına; yurt dışından neler getirildiğini, hangi malzemelerin ithal edildiğini sordu.

 

 

Bakanlık, önergenin yanıtında, Nükleer santral inşaatına nelerin getirildiğinin ve alındığının sır olduğunu söyledi. CHP’li Antmen, yanıta sert tepki gösterdi. Alpay Antmen, başta Mersin olmak üzere Türkiye’de yaşayan yüzbinlerce insanın hayatının söz konusu olduğunu belirterek “Akkuyu Nükleer Santralinin yönetiminde sadece 1 Türk var o da çifte vatandaş. Bir diğer yabancı yönetici kendi ülkesinde yolsuzluktan mahkum olmuş biri. Bu kadar önemli bir proje hem Türkiye’nin kontrolünde değil hem de Rusya başta olmak üzere inşaat sahasına yurt dışından ne getirildiği belli değil. Bakanlığın yanıtı çok vahim. Yani yabancılar ülkemize her istediğini getirebiliyor ve halktan bu saklanıyor mu? Daha vahimi bana göre devlet de ne getirildiğini bilmiyor. Tamamen Rusya’ya bırakmış durumdalar. Yarın bir çatışma, savaş durumunda burası Rusya tarafından ne amaçla kullanılacak? İnşaat sahasında silah mı var, nükleer bomba mı var ne var belli değil. Vatandaşların hayatı tehlikede” ifadelerini kullandı.