CHP’li Antmen: 15 yaşındaki çocuk 12 gündür gözaltında

CHP’li Antmen: 15 yaşındaki çocuk 12 gündür gözaltında
8 Temmuz 2019 14:06

Urfa Barosu, 15 yaşındaki Nazlıcan Zilan Ablay isimli bir çocuğun 12 gündür gözaltında tutulduğunu ve avukatsız sorgulandığını duyurdu. Çocuğun uzun gözaltı süresi nedeniyle anidepresan kullanmaya başladığı iddia edildi.

 

 

 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyu Meclis gündemine taşıyarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a ayrı ayrı soru önergesi verdi.

 

 

Antmen , 15 yaşındaki bir çocuğun bu şekilde kanuna ve insan haklarına aykırı bir şekilde gözaltında tutulmasının; çocukta geri dönülemez sıkıntılara yol açabileceğini belirterek “Bazı davalar iktidar mensuplarının istekleri doğrultusunda jet hızıyla görülürken, 15 yaşında bir çocuk gözaltına alınınca neden yavaşlamakta ve çalışmamaktadır?” diye sordu.

 

 

CHP’li Vekilin önergesinde yer alan sorular şunlar;

 

 

– 15 yaşındaki Nazlıcan Zilan Ablay neden 12 gündür gözaltında tutulmaktadır? Gerekçeleri nelerdir?

– Nazlıcan Zilan Ablay doktor ve pedagog tarafından muayene edilmiş midir? Edilmişse doktor raporu ne şekildedir? Edilmemişse neden muayene yapılmamaktadır?

– Bahsi geçen çocuk ne kadar süredir antidepresan kullanmaktadır? Bu gözaltı süresinin hem ruhen hem bedenen bahsi geçen çocukta geri dönülemez sorunlara yol açacağı ortadayken neden halen gözaltı devam ettirilmektedir?

– Bazı davalar iktidar mensuplarının istekleri doğrultusunda jet hızıyla görülürken, 15 yaşında bir çocuk gözaltına alınınca neden yavaşlamakta ve çalışmamaktadır?