CHP’li Altıok: Laikliğe saldıran bir kişi devletin resmi kanalı olan TRT’ye nasıl çıkmaktadır?

CHP’li Altıok: Laikliğe saldıran bir kişi devletin resmi kanalı olan TRT’ye nasıl çıkmaktadır?
25 Eylül 2017 10:04

CHP, kadınların pantolon giymesinin, kaşlarını aldırmasının, üniversiteye gitmesinin günah olduğunu iddia eden ilahiyatçı İhsan Şenocak’ı TBMM gündemine taşıdı.

 

 

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, konuyla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Zeynep Altıok önergesinde kadına şiddetin her geçen gün arttığını, kadına şiddeti ve ayrımcılığı teşvik edenlerin aynı şekilde laikliğe de saldırdığını belirtti.  Altıok, halkı kadını aşağılamaya, kadına kin, nefret ve ayrımcı duygular beslemeye teşvik eden uygulamaların çağdaş toplumlar tarafından yazılmış her türlü hukuka, uluslararası sözleşmelere ve evrensel etik değerlere aykırı olduğunu belirtti. İhsan Şenocak’ın daha önce yine kadınlarla ilgili sözlerine de soru önergesinde değinen Altıok “Bu kişi hem kadınlara hem de Laikliğe saldırmakta ve açıkça hilafet çağrısı yapmaktadır. Daha önce de açık şekilde ve defalarca benzer beyanlarda bulunan bu kişi hakkında neden bir soruşturma başlatılmamaktadır?” diye sordu.

 

 

Zeynep Altıok, önergesinde İhsan Şenocak’ın şu ifadelerine yer verdi;   “Bir erkek iş arkadaşı bir bayanla baş başa kahve içiyorsa aileleri hükmen dağılmıştır. Çünkü hariçte yakınlaşma ailede uzaklaşmaya gebedir.”

 

 

( 29 Ocak 2017 ) İhsan Şenocak, 9 Eylül 2014’te ‘Hüküm’ adlı dergide yayınlanan Erdoğan’a gönderdiği mektupta Tayyip Erdoğan’ı ‘Ümmetin adamı’ olarak nitelemiş ve “İslam âleminin son yüz yılda başına gelen en büyük ‘münker’, ‘hilafetin’ kaldırılması ve ona bağlı olarak da yaşanan tefrika ise, en büyük ‘maruf’ da yeniden onu ikame etmek olacaktır.” dedi.  “Büyük Türkiye’yi yönetici/milletvekili kadınlar değil, burnunu göstermekten haya eden anneler kuracak” ( 6 Nisan 2015 )  “Kadında ‘saliha bir eş’ olmaktan öte şeyler arayanlar, kadında onda olmayanı aradıklarından ömür boyu aradıkları kadını bulamayacaklar.” ( 8 Mart 2015 ) Altıok’un önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

 

– Cumhuriyet’e, Laikliğe, Anayasaya, Uluslararası sözleşmelere ve Atatürk’e açık şekilde karşı çıkarak hilafet propagandası İhsan Şenocak hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Bu kişi camilerde nasıl ve hangi sıfatla vaaz verebilmektedir?

 

– Kadını aşağılayan, kız çocuklarının okula gitmesini istemeyen, hilafet çağrısı yapan, laikliğe saldıran bir kişi devletin resmi kanalı olan TRT’ye nasıl çıkmaktadır? Şenocak, 27 Haziran 2015’te TRT’de yayınlanan ‘Ramazan Sevinci’ isimli programda ümmetçilik propagandası yaparak “Bundan yüzyıl önce içimize bir virüs sokuldu. Bazılarına Türk dediler, Bazılarına Kürt dediler” diyerek, halkın vergisiyle yayın yapan TRT’de ümmetçilik propagandası yaparak Cumhuriyet’e hangi cesaretle saldırabilmektedir? Bu kişiyi çıkaranlar hakkında herhangi bir idari soruşturma başlatılmış mıdır?

 

– Şenocak’ın kurucu başkanlığını yaptığı İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi’nin Türkiye’de kaç şubesi bulunmaktadır? Bugüne kadar kamu kurumlarından veya özel kuruluşlardan maddi veya manevi herhangi bir destek almış mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

 

– İhsan Şenocak’ın başkanlığını yaptığı İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi’yle ilgili daha önce hangi nedenlerden soruşturma açılmış, bu soruşturma kimler tarafından yürütülmüş ve sonucu ne olmuştur?

 

– İhsan Şenocak’ın yayın danışmanlığını yaptığı; Laikliğe saldıran, hilafet çağrısı yapan, kadını aşağılayan ‘Hüküm’ adlı dergiye TBMM neden abone olmuştur? Anayasaya karşı gelen ve kadını aşağılayan bu dergi abone olunmadan önce incelenmiş midir? Bu dergiye kamu kurum ve kuruluşlarından başka abone olan var mıdır? Varsa hangileridir?