CHP’li Altıok: Bugüne kadar kaç IŞİD sanığı tahliye edildi?

CHP’li Altıok: Bugüne kadar kaç IŞİD sanığı tahliye edildi?
27 Kasım 2017 11:01

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği önergesinde 2002’den bu yana kaç Işid, Daeş ve Hizbullah sanığının tahliye edildiğini sordu.

 

 

Altıok, önergesinde bugüne kadar basından elde edilen verilere göre 114 Işid, El-Nusra ve Hizbullah sanığının tahliye edildiğini kaydederek önergesinde de sırasıyla bunlara yer verdi.

 

 

Zeynep Altıok’un önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

 

 

– 2002 ila 2017 Kasım ayı tarihleri arasında IŞİD, El-Nusra, Daeş ve bakanlar kurulunun terör listesinde bulunan terör örgütleriyle ilgili kaç dava açılmış, kaç kişi hüküm giymiş kaç bu davalarda serbest bırakılmıştır? Tahliye edilen kaç kişi daha sonra herhangi bir terör eyleminde bulunmuştur?

– IŞİD, El-Nusra, Daeş ve Hizbullah, bugüne kadar Türkiye’de kaç terör eyleminde bulunmuştur? Bu eylemlerde kaç insan ölmüş, kaçı yaralanmıştır?

– Bu örgütlere Türkiye’den katılım sayısı nedir? Sırasıyla belirtilmek üzere hangi ilden kaç kişinin bu terör örgütlerine katıldığı tespit edilmiştir?

– Türkiye’de bakanlar kurulu kararınca terör örgütü listesinde buluna kaç örgüt bunulmaktadır? Bunlar hangileridir?

– IŞİD, El-Nusra, Daeş ve Hizbullah’a destek veren ve para toplayan vakıf ve medya organları sayısı kaçtır? Bunlar hangileridir? Akıbetleri ne olmuştur?

– Bahsi geçen terör örgütlerinin faaliyetlerinin ve eylemlerinin önlenmesi adına hangi çalışmalar yürütülmektedir?

– Aynı örgüt olmasına rağmen neden bazı mahkemeler “IŞİD” bazıları da “DAEŞ” şeklinde bu terör örgütlerinin isimlerini kullanmaktadır? Neden sadece IŞİD’in Uluslararası terör listesinde bulunduğu adı ülkemizde tek şekilde, yani “IŞİD” olarak kullanılmamaktadır?