CHP’li Altay’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a: Ne istiyorsan yap; minicik yavruları buna alet etme

CHP’li Altay’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a: Ne istiyorsan yap; minicik yavruları buna alet etme
17 Mart 2017 16:21

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sakarya’daki toplu açılış programına okullardan öğrencilerin götürüldüğünü, bunun bir çocuk istismarı olduğunu savunarak, “Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum, ne istiyorsan yap ne istiyorsan söyle; minicik yavruları ve okulları buna alet etme” dedi
CHP Grup Başkanvekili Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’de son zamanlarda çocuk istismarının bir başka versiyonunun devlet eliyle yapıldığına tanık olduklarını ileri sürdü. Altay, devleti idare edenlerin çocuk istismarına kalkışmasının vicdan ve ahlaka sığmayacağını savunarak, referandum kampanyalarına okullar üzerinden çocukları alet etmenin ahlaki olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sakarya’daki toplu açılış törenine lise öğrencilerinin götürüldüğünü iddia eden CHP’li Altay, şöyle konuştu:

 

 

“Devlet imkanları, forsuyla ‘evet’ propagandasını yüksek bir hırs, öfke, ötekileştirici, ayrıştırıcı dil kullanarak Sakarya meydanlarında esip gürledi. Esip gürlesin, itirazımız olmaz. Ancak meydanları doldurmak için Sakarya’daki ortaokul, lise öğrencilerinin meydanlara zorunlu olarak götürülmesi Sakarya kamuoyunu ve Türkiye kamuoyunu yaraladı. Sakarya’da bir lise müdürü sabah 8.30’da öğrencileri topluyor. Sınıf başkanlarından mitinge katılacakların listesini istiyor. Bundan değil eğitimci çoban olmaz. Bütün okulların miting alanına yönlendirilmesi, öğrencilerin miting alanında okul isimlerini yazarak ‘evet’ kampanyasına açık şekilde katılmaları, muz cumhuriyetlerinde bile karşılaşılmayacak durum. Öğrencilerin figüran, amigo gibi kullanılmaları asla kabul edilemez. Devlet kesesi, forsundan, devletin okullarını kullanarak, boşaltarak meydan doldurmanın ‘evet’ oylarına da katkısı olmaz. Olsa olsa eczacıların ilaç satışları artar. Sakarya’da yüzlerce çocuk, saatlerce yağmur altında ıslatılmış, ciddi hastalık riskiyle karşı karşıya bırakılmış. Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum; ne istiyorsan yap, ne istiyorsan söyle, minicik yavruları ve okulları buna alet etme. Okul, cami, adliye, kışlaya siyaset sokma, bu ülkeyi bölme, bu ülkenin güzel insanlarını, minik yavruları şimdiden kutuplaştırma, ayrıştırıcı dil kullanma”

 

 

“9-10 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARA ‘EVET’ PROPAGANDASI YAPMAK AHLAKSIZLIK”

 

 

 

Hollanda ve Almanya’daki olaylarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Haçlı hilal savaşlarını başlattılar’ açıklamasını ‘ucube’ olarak nitelendiren CHP Grup Başkanvekili Altay, şunları söyledi:

 

 

“Sayın Cumhurbaşkanı, eğer samimi bir Müslümansa şunları yapması lazımdı: Din savaşları çığırtkanlığı yapmak yerine İsrail sınırları içinde ezan yasağı ilan edildiğinde bir refleks gösterecekse buraya göstermesi lazım. Sözcüsü aracılığıyla bu meseleyi geçiştiren Cumhurbaşkanı’nın, bu millete Müslümanlık adına söyleyeceği bir şey olamaz. Bu konularda samimi ve iyi niyetliyse, ABD Başkanı 7 Müslüman ülkeye, giriş yasağı koyduğunda çıkıp iki laf edeydi. Yurt dışındaki temsilciliklerde propaganda yapılmayacağına dair 2008’de çıkarılan bir kanun var. Konsolosluk binaları, büyükelçilik balkonlarından hükümet üyelerinin, AK Parti yetkililerinin, vatandaşlarımıza propaganda yapması yasadışıdır. Evlerine, kahvesine, derneklerine git anlarım ama büyükelçilik, konsolosluk binalarından propaganda yapmak, Erdoğan’ın Sakarya’da okulları kapatıp, küçücük yavruları ıslak kedi gibi yağmur altında saatlerce propaganda yapmasıyla aynı ayıp niteliğindedir. Sabır taşı olsa çatlar. Sakarya’da 9-10 yaşındaki çocukları mecburi tutarak, ‘evet’ propagandası dinletmek ahlaksızlıktır. Artık devletin kesesinden elini çek, örtülü ödenekten elini çek. Devlet kesesinden, devlet forsuyla siyaset, propaganda yapmak garip, ayıp, günahtır. Devletin forsu, devletin parasıyla il il gezeceksin, propaganda yapacaksın, öbürüne bir konferans, halk eğitim salonunu açmayacaksın. Bu vicdana, ahlaka sığmaz. Sayın Cumhurbaşkanı, çocuklardan ve devletin kasasından elini çek, ne yapıyorsan partinin, kendi paranla yap. Meydanlar, yollar açık”
Nursima KESKİN / ANKARA (DHA)