CHP’li Altay: Biz Sayın Erdoğan’ı koruruz, kılına halel getirtmeyiz

CHP’li Altay: Biz Sayın Erdoğan’ı koruruz, kılına halel getirtmeyiz
20 Şubat 2020 08:58

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Sayın Erdoğan, partisinin 1’inci parti olduğu Meclise yüzlerce polisle niye girer, ben bunu anlamam. Biz Sayın Erdoğan’ı koruruz, kılına halel getirtmeyiz, hiç merak etmesin. Sayın Erdoğan’ın Mecliste olduğu süre içinde Meclisin tepesinde helikopter gezdirilmesi kadar komik ve saçma bir şey olamaz” dedi.

 

 

SAYIN ERDOĞAN, PARTİSİNİN 1’İNCİ PARTİ OLDUĞU MECLİSE YÜZLERCE POLİSLE NİYE GİRER, BEN BUNU ANLAMAM”

 

 

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Altay, şöyle dedi:

 

 

“Sayın Cumhurbaşkanı AK PARTİ Genel Başkanı sıfatıyla Meclis’e geldiği vakit Türkiye Büyük Millet Meclisi Koruma Müdürlüğü devre dışına çıkarılıyor, Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürlüğü Meclisin her metrekaresinde, bizim odalarımızın bulunduğu salonlar dâhil, koruma ve güvenliğe el koyuyor.

 

 

“BİZ SAYIN ERDOĞAN’I KORURUZ, KILINA HALEL GETİRTMEYİZ”

 
Sayın Başkan, bu, asla kabul edilemez. Bu konuda Meclis Başkanlığına yönelik ayrıca girişimlerimiz olacak. Elbette Sayın Erdoğan’ın koruması en iyi şekilde yapılmalıdır, buna bir itirazımız olmaz ama Sayın Erdoğan, partisinin 1’inci parti olduğu Meclise yüzlerce polisle niye girer, ben bunu anlamam. Biz Sayın Erdoğan’ı koruruz, kılına halel getirtmeyiz, hiç merak etmesin. Sayın Erdoğan’ın Mecliste olduğu süre içinde Meclisin tepesinde helikopter gezdirilmesi kadar komik ve saçma bir şey olamaz. Ayıp bir şeydir. Yani ‘Erdoğan yokken Meclise bir şey olursa mesele değil, Erdoğan varken olmasın’ gibi bir mantıktır. Bu, Meclisi küçümsemektir; bu, Meclisi aşağılamaktır; bu, Meclise yapılabilecek bir saygısızlıktır.

 

 

“MİLLETVEKİLLERİMİZE ÇOK SAYGISIZ, ÇOK HADSİZ, ÇOK KABA VE ÇOK KÜSTAH DAVRANIŞLAR İÇİNE GİRİYORLAR”

 
Sayın Erdoğan’ın korumaları Erdoğan’ın güvenliğini en iyi şekilde sağlıyor ama Meclis Koruma Müdürlüğü devreden çıktığı için 600 milletvekilinin güvenliği tehdit altına giriyor ve hoş olmayan durumlar gelişiyor. Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürleri, tanımadıkları için, bazen kimi -parti ayrımı yapmıyorum, AK PARTİ milletvekillerine de olduğunu biliyorum- milletvekillerimize çok saygısız, çok hadsiz, çok kaba ve çok küstah davranışlar içine giriyorlar. Bu, benim meselem değil; bu, Meclisteki 10 siyasi partinin de meselesidir, 5 büyük grubun da meselesidir. Bu konuyu Genel Kurulun ve zatıalinizin dikkatlerine sunmayı da bir görev sayıyorum.
Tekrar ediyorum: Erdoğan’ın Meclise yüzlerce korumayla gelmesi, hem kendisi için hem Meclis için bir utanç ve ayıptır.”