CHP’li Aksünger: CHP ne size ne de kumpaslarınıza boyun eğecek!

CHP’li Aksünger: CHP ne size ne de kumpaslarınıza boyun eğecek!
20 Ağustos 2017 12:24

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, ”CHP ne size, ne de eski ortağınız FETÖ’den öğrendiğiniz kumpaslarınıza boyun eğmeyecek. Boyun eğmeyeceği gibi FETÖ mücadelesini sulandırıp istismar etmenize de asla fırsat vermeyecek!” dedi.

 

 

 

Genel Başkan Yardımcısı Aksünger’in yazılı basın açıklaması şöyle:

 

 

“Son günlerde iktidar basını tarafından Enis Berberoğlu ve eşine atfen dillendirilen iftiralar, bizzat Berberoğlu ve eşi tarafından yalanlanmasına rağmen başta AKP Genel Başkanı Erdoğan olmak üzere hükümet üyeleri tarafından da ısrarla sürdürülmektedir.

AKP Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, milletvekili arkadaşımız Sayın Enis BERBEROĞLU hakkındaki ifadeleri çok ağır bir iftira olduğu gibi milletimizin bugüne kadar bir Cumhurbaşkanı’nın ağzından asla duymadığı ölçüde büyük bir ahlaksız tekliftir.

AKP genel başkanı aslı astarı olmayan kahvehane dedikodularını dillendirerek bir taraftan kamuoyunun Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı yapılacak bir kumpasta nasıl tepki vereceğini ölçerken, bir taraftan da hukuksuz şekilde tutsak aldıkları milletvekili arkadaşımıza “sana attığımız ifitirayı Kemal KILIÇDAROĞLU’na bulaştırırsan seni serbest bırakırım” demektedir.

AKP genel başkanı “şecaat arz ederken sirkatin söyler” sözündeki gibi yargının bağımsız olmadığını ve tam biat halinde olduğunu da ayrıca itiraf etmektedir.

 

 

Sayın ERDOĞAN bilmelidir ki, ne parti tabanımız, ne iftira ve FETÖVARİ kumpasla cezaevine koyduğu milletvekilimiz, ne de biz CHP yöneticileri, ondan gelen tehditlerden korkmuyoruz. Ancak kendisine bağladığı yargıyı bir sopa gibi kullanan Cumhurbaşkanı’nın yarattığı hukuk enkazından milletimiz adına endişe ediyoruz.

Kendisine CHP’ nin genel başkanı ile uğraşmak yerine FETÖ kumpaslarını aklayan “Ergenekon sapına kadar gerçekti” deme gafletini gösteren, daha birkaç gün önce Ergenekon ve Balyoz davasında yargılananları kanlı terör örgütü FETÖ ile bir tutan yedek başbakanıyla ilgilenmesini öneriyoruz.

Çünkü bu sözler “devletin hücrelerine kadar sızmış” denilen ama aslında sızmadıkları bizzat siyasi iktidar tarafından yerleştirildiği gün gibi meydanda olan FETÖCÜLERİN sözleridir.

 

 

Şimdi kendisine soruyoruz;

 

 

FETÖ ağzıyla konuşan Başbakan dururken Cumhuriyetin son kalesi olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Genel Başkanı’na saldırmak niye?

Yoksa yedek başbakanınızın da birçok siyasi ortağınız-dostunuz gibi açık veya kripto FETÖcü çıkmasından mı korkuyorsunuz?

Yoksa siz de yedek başbakanınız gibi “Ergenekon ve Balyoz davalarının sapına kadar gerçek” olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Yeniden kandırılıp Ergenekon davalarındaki savcılık görevinize dönüş mü yapacaksınız?

Yoksa tüm muhalefeti yok ettikten sonra eski yol arkadaşınız FETÖ ile yeni bir ufka yelken açmak amacında mısınız?

Sizin general yaptığınız FETÖcüler 250 Yurttaşımızı şehit ederken, FETÖCÜ DARBECİLER ile çatışan Ergenekon ve Balyoz mağduru yürekli subaylardan hiç utanmıyor musunuz?

Sayın AKP Genel başkanı, siz önce kendinizi FETÖ’nün kumpas alışkanlığından kurtarın, sonra başbakanınızı FETÖ ağzıyla konuşmaktan men edin, ondan sonra siz yanlış yaparken her fırsatta uyaran, siz FETÖ’yle birlikte ülkeyi ateşe sürüklerken size ve kumpascı koalisyon ortağınıza direnen CHP ve onun namuslu liderine laf söyleyin.

Ve şunu asla unutmayın CHP ne size, ne de eski ortağınız FETÖ’den öğrendiğiniz kumpaslarınıza boyun eğmeyecek. Boyun eğmeyeceği gibi FETÖ mücadelesini sulandırıp istismar etmenize de asla fırsat vermeyecek!”