CHP’li Aksünger: Bundan sonraki eylemimiz…

CHP’li Aksünger: Bundan sonraki eylemimiz…
12 Temmuz 2017 14:48

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger, “Bundan sonraki eylemlerimiz de toplumun sorunlarını duyurmak için olacak” dedi.

 

 

 

Bilun Çelik /Yeniçağ

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, önümüzdeki süreçte olası provokasyonlara karşı dikkatli olacaklarını ve süreci yakından takip edeceklerini kaydetti. Adalet yürüyüşü ve mitingin toplumun adalet sesini duyurmak için bir araç olduğunu ifade eden Aksünger, şunları anlattı:

 

 

“Toplum bu aracı amaç olarak gösterdi. Dolayısıyla bundan sonra toplumun sesini duyurmaya devam etmemiz gerekiyor. Bu noktada yürüyüş ve mitingin ardından gelecek 10 günlük süreçte parti olarak çok daha dikkatli olacağız. İçinden geçtiğimiz bu 10 günlük süreç kritik. Bu nedenle öncelikli olarak bu süreci çok yakından takip edip, partililerin bu süreçte provokasyonlara karşı dikkatli olmasını sağlayacağız. Hassas bir sürece girdik, bu süreçte daha dikkatli olacağız.”

 

 

Aksünger, toplum ile ortak ihtiyaçlar konusunda bir araya geldiklerini ve bu süreçte toplumun her kesimin taleplerini son derece hoşgörü içinde dile getirebildiğini aktardı.

 

 

Aksünger, “Bundan sonra da bu yöndeki eylemlerimiz elbette sürecek. Bunun sürekliliğini sağlayarak muhalefet anlayışımızı sürdüreceğiz. Bu demokratik yöntemini toplum da benimsiyor. Örgütlerimiz bu konuda zaten her zaman hazır ve dikkatli. Vatandaşlarımız da bu eylemleri sahipleniyor. Bundan sonra da toplumun sorunlarını duyurmak için demokratik haklarımızı, demokratik eylem haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” diye konuştu.

 

 

AKP’nin TBMM’de gerçekleştirmek istediği iç tüzük değişikliğine de değinen Aksünger, bunun anlaşılmaz olduğunu ve muhalefetin susturulmak istendiği açık olduğuna vurgu yaptı. Aksünger sözlerini şöyle tamamladı:

 

 

“Parlamentodaki konuşma hakkımızı, muhalefet etme, eleştirme bu yolla çalışmalara katkı sunma çabamızı engelliyorlar adeta. Konuşma sürelerini kısıyorlar, bunun gibi bazı düzenlemeler yapılıyor.Bunu elbette kabul etmek mümkün değil. Ancak bunun Türkiye’nin demokratik hayatına bir katkısı yok. Muhalefet olarak yine konuşacağız, sesimizi duyuracağız. Bu tür yollara başvurmak TBMM’ye haksızlık, Türkiye’nin demokratik hayatına haksızlık. Meseleye buradan bakmak gerekiyor. Sadece muhalefetin konuşmasını engellemek Türk demokrasisini kısır döngüye sokar, TBMM çalışmalarını zedeler. Bundan başka bir fayda getirmez.”