CHP’li Aksünger: AKP’li eski gardiyanlar TİB’e sözleşmeli eleman olarak mı alındı?

CHP’li Aksünger: AKP’li eski gardiyanlar TİB’e sözleşmeli eleman olarak mı alındı?
24 Ocak 2015 11:32

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’yla (TİB) ilgili çarpıcı bir iddiayı Meclis gündemine taşıdı.

 

 

Erdal Aksünger, daha önce gardiyanlık yapan AKP’li 20 kişinin 15-20 bin TL maaşla TİB’e sözleşmeli eleman olarak alındığı iddialarının olduğunu belirtti ve bu konuda Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’dan açıklama istedi.

 

 

Zaman Gazetesi’nden Habib Güler’in haberine göre Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, “Adalet Bakanlığı’nda gardiyan olarak görev yapan bu kişilerin TİB’de hangi görevlerde değerlendirileceği, ödenecek ücreti, bu kişilerin kimler olduğunu, hangi özelliklerinden dolayı TİB’de görevlendirildiğini, haklarında MİT tarafından güvenlik soruşturması yapılıp yapılmadığını Sayın Bakan açıklamak zorundadır. Adalet Bakanlığı bünyesinde ceza infaz memuru (gardiyan) olarak görev yapan personellerden 20 kişilik bir grubun sözleşmeli olarak, yüksek ücretli maaşla TİB’de görevlendirildiği doğru mudur? Doğru ise bu kişilerin eğitim durumu ve işe alınış gerekçesi nedir? TİB’de işe alınan gardiyanlar kurumun hangi biriminde görevlendirilecektir?” soruları soruldu.