CHP’li Akkurt Ankara il adaylığını açıklayacak

CHP’li Akkurt Ankara il adaylığını açıklayacak
2 Ocak 2018 19:13

Çarşamba günü yapacağı basın açıklamasıyla, aday adaylığını ilan edecek olan Akkurt’un, “Bu yarışın kaybedeni olmayacaktır. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Tabandan aldığım destekle, iktidar yürüyüşünü başlatmak için CHP Ankara il başkanlığına adayım. Katılımınız bize güç ve onur verecektir” dedi.

 

 

TARİH: 3 OCAK 2018 ÇARŞAMBA

SAAT 11.00

YER: CHP ANKARA İL BAŞKANLIĞI GÜVENPARK/ KIZILAY

 

 

Av. Kemal Akkurt kimdir?

 

İnsan hakları aktvisti ve hukukçu kimliğiyle tanınan Kemal Akkurt, 1999-2002 yılarında CHP Ankara İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştu. Akkurt, 2015 seçimlerinde ise Ankara ikinci bölgeden milletvekilliğine adaylığını koymuştu. Akkurt, CHP Keçiören, Çankaya İlçe Hukuk Komisyonları Başkanlıkları, Ankara İl Hukuk Komisyonu Başkanlığı, Genel Merkez Hukuk ve İnsan Hakları Komisyon Başkanlığı ile Tüzük Komisyonlarında daha önce görev almıştı.

 

 

Sosyal Demokrat Avukatlar Başkanlığı yapan Akkurt, ayrıca Ankara Barosu’nda Yönetim Kurulu üyeliği, Genel Sekreterlik, İnsan Hakları Merkezi Başkanlığı yaptı. Merkez adına başta Anayasa Kurultayı olmak üzere, insan hakları alanında ulusal ve uluslararası birçok panel, konferans ve seminer gerçekleştirdi. Türkiye Barolar Birliği’ni temsilen Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu Üyeliği ve Raportörlüğü görevinde bulundu.

 

 

Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ile birlikte hazırladıkları “İnsan Hakları Danışma Kurulu Raporları” adlı kitabı ile, “AİHM Kararları Işığında Kimlik ve İnsan Hakları, Türkiye’de İnsan Hakları Danışma Kurulu Tecrübesi”, “Hüküm Vermede Etik ve İnsan Hakları Sorunları” başlıklı yayınlanmış makaleleri, “Düşünce ve İfade Özgürlüğü” konusunda çalışmaları vardır.

 

 

İç Anadolu kökenli olan Akkurt, 1960 yılında Konya Kulu’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kulu’da tamamladı. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Askerliğini 1984 yılında Gelibolu 2. Kolordu Askeri Mahkemesi’nde Askeri Hakim olarak yaptı. 1985 yılından beri Ankara Barosu’na kayıtlı Serbest Avukat olarak çalışıyor.