CHP’li Akkaya: Erdoğan ile yandaş basın Kuran istismarında el ele…

CHP’li Akkaya: Erdoğan ile yandaş basın Kuran istismarında el ele…
16 Mayıs 2015 11:54

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, seçim çalışmaları kapsamında Hakkâri’de bir takım ziyaretler gerçekleştirdi.

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ve beraberindeki CHP PM üyesi Hüseyin Yaşar seçim çalışmaları kapsamında Hakkâri’ye geldi. CHP Hakkâri Milletvekili adayı Yakup Samioğlu ve Hakkâri İl Başkanı tarafından karşılanan Akkaya, CHP il binasında basın açıklaması yaptı. Burada yaptığı açıklamalarda birlik ve beraberlik mesajları vererek, toplumsal barışın sağlanabilmesi için mecliste her partiden milletvekilinin bulunmasından yana olduklarını ifade eden Akkaya, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidara geldiğimizde özellikle Doğu Anadoluile ilgili projelerimiz var ve onları hayata geçireceğiz. Ülkenin ve ülke toplumunun kalkınabilmesi için yer altı kaynaklarından tutun, tarım hayvancılık ve buna benzer birçok alanda kalkınma projelerimiz var. CHP iktidarında hayata geçireceğimiz projeler sayesinde tüm halkımızın refah seviyesi artacaktır” dedi.

 
CHP’nin 8 Haziran tarihi itibariyle iktidar olacağını ve CHP Genel Başkanı Kılıçdardoğlu’nun da Başbakan olacağını belirten Akkaya, seçim ziyaretleri için gittikleri her yerde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandıklarını belirtti. Akkaya, şöyle konuştu:

 
“Türkiye’nin içerisinde bulunduğu durumu hepimiz biliyoruz. Hakkâri işsizlikte Türkiye birincisidir. Neden? Çünkü yatırım yok, çiftçi ölmüş, hayvancılık ölmüş. Bu bölgeye yeterli yatırım yapılmamış. 134 ülkeden Tarım ürünü alıyoruz. Hâlbuki bu tarımsal ürünlerin hepsini üretebiliriz. Bakın Hollanda bizim Konya ili büyüklüğündedir. Ama Hollanda’nın 2014 yılında Tarımsal ürünlerde kazandığı para 150 milyar dolardır. Yani dışarıya 150 milyar dolar tarımsal ürün satmış. Peki biz ne yapmışız? Sadece15 milyar dolar satmışız. Bizim bir ilimiz büyüklüğündeki Hollanda bizim 10 katımız kadar ürün ihraç ediyor.”

 
Kürt sorunu ve özgürlükler sorununun her seçim öncesi siyasi malzemesi haline getirildiğini debelirten Akkaya, demokrasi ve özgürlüklerin tüm yurttaşların hakkı olduğunu, ancak CHP tarafından verilen anti demokratik yüzde 10 seçim barajının düşürülmesine dair yasa teklifine bile hiçbir partinin destek vermediğini söyledi.

 
Akkaya konuşmasının devamında şunları söyledi:

 
“CHPolarak demokrasinin sağlanması adına; Kürt sorununun çözümü, Mecliste Seçim barajının kaldırılması, Hakikatleri Araştırma Komisyonunun oluşturulması, Roboski’de 34 yurttaşımızın katliamının aydınlatılması, mayınlı arazilerin temizlenip topraksız köylüye verilmesi, nevruzun resmi bayram ilan edilmesi, toplumsal yaşamın bütün alanlarında tüm yurttaşlara fırsat ve olanak eşitliği sağlanması, tüm faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması, yargısız infazların cezasız bırakılmaması, Diyarbakır cezaevininDemokrasi ve İnsan Hakları Müzesi olması gibi oldukça önemli konularda yasa tasarıları verdik. Ancak ,verdiğimiztüm yasa teklifleri reddedildi. Yaptıklarımızı merak edenler Meclisin sayfalarından çalışmalarımızı öğrenebilir. Çözüm sürecinde TBMM’de ciddi çalışan belki de tek partiyiz. Cumhurbaşkanı Diyarbakır’a geliyor; ‘Kürt sorunu benim sorunum diyor.’ Başka yerde ‘Kürt sorunu yok’ diyor. Kürtçe Kuran-ı Kerim’i eline alıp dini istismar ediyor. Ama tek parti döneminde Kuran-ı KerimiTürkçe’ye çevirdiler diye o günkü hükümeti yerden yere vuran yandaş basın, bugün Kuran-ı Kerim Arapça dışında Kürtçeye çevrilip alanlarda siyaset malzemesi yapan Cumhurbaşkanı’nı neden eleştirmiyor?”

 

 

Akkaya, İl Binasında yaptığı basın açıklamasının ardından Durankaya Belde Belediye Başkanı Fatih Keskin’i makamında ziyaret etti. Başkan Keskin’le bir süre sohbet eden Akkaya, daha sonra Hakkâri Ticaret ve Sanayi Odası’na (HATSO) geçerek burada Başkan Servet Taş ile görüştü.