CHP’li Akkaya: Bu hükümet işçi düşmanı ve grev kırıcıdır

CHP’li Akkaya: Bu hükümet işçi düşmanı ve grev kırıcıdır
30 Ocak 2015 16:25

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya   metal işçilerinin grev ertelemesi kararı ile ilgili olarak  “Bu hükümet işçi düşmanı ve grev kırıcıdır.” dedi.

 

 

 

Akkaya konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:

 

 

“Metal İşçilerinin 29 Ocak tarihinde 10 İlde 22 Fabrikada başlayan yasal grevleri, Bakanlar Kurulu’nun kararıyla 60 gün süreyle ertelenmiştir.

 
12 Eylül hukukunu kaldıracağız söylemiyle milleti kandıranlar, 12 Eylül’ü aratmamakta ve işçi ve emekçiler için her gün yeni saldırılarına devam etmektedirler. Grev hakkı işçilerin temel haklarından birisidir. Grev hakkını kullanan metal işçilerine yönelik bu tavır açıkça AKP’nin işçi düşmanlığını ve grev kırıcılığını tescillemektedir. Grevleri ertelemek grev hakkına darbedir. AKP darbeci olduğunu bir kez daha göstermiştir.

 
Yurtdışında, demokrasiden söz eden AKP hükümeti demokrasinin olmazsa olmaz haklarına birbir saldırmakta, yasakçı, baskıcı, otoriter zihniyetini emekçilere dayatmaktadır.

 
Cam işçilerinden, maden işçilerinden sonra metal işçilerinin yasal grevlerini yasaklayarak işçiye, hak ve özgürlüklere, örgütlü topluma, ekmeğe, düşman olduğunu bir kez daha gösteren AKP ve zihniyeti 12 Eylül’ün zihniyeti gibi tarih ve toplum önünde hesap vermekten kaçamayacaktır.”