CHP’li Akın: Vatandaşın maaş artışı cebine girmeden eridi!

CHP’li Akın: Vatandaşın maaş artışı cebine girmeden eridi!
6 Ocak 2021 09:40

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, çalışanları ve emeklilerin daha zamlı maaşlarının ceplerine girmeden eridiğini söyledi.

 

 

Ahmet Akın, “Vatandaşlar zamlı bedelleri ödemeye başladı bile. Ama maaşlarına gelen artışları ancak Şubat ayında alabilecekler. Yani vatandaşın alın terinin karşılığı olan ücretlerine yapılan artışlar daha ceplerine girmeden iğneden ipliğe yapılan zamlar karşısında eridi gitti. Bu ekonomik buhranda, zaten zor günler geçiren vatandaşlarımıza kaşıkla verdiler kepçeyle geri alıyorlar. Bu vicdansızlıktır!” dedi.

Enflasyon oranlarını açıklanması ile birlikte memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş oranları belli oldu. CHP Enerji ve Altyapıdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, çalışanların ve emeklilerin daha maaş artışlarını almadan iğneden ipliğe yapılan zamlar yüzünden eridiğini savundu. Yeni yıla girilir girilmez, doğalgaza yüzde 1, elektriğe yıllık bazda yüzde 12, köprüler ve otoyollara yüzde 25 zam yapıldığını hatırlatan Ahmet Akın şunları söyledi:

“Vatandaş bir yandan salgın hastalıkla bir yandan da ekonomik buhranla mücadele edip, hayatta kalmaya çalışırken, yeni yılla birlikte iğneden ipliğe her şeye zam gelmeye başladı. Bütün bunlara karşılık asgari ücrete yapılan artış yüzde 21,54. Memur ve memur emeklisine yapılan artış yüzde 7,6. SSK ve Bağ-Kur emeklisine yapılan artış yüzde 8,36. Elektrik, doğalgaz, otoyollar, köprüler ve diğerlerine yapılan zamlar hemen yürürlüğe girdi.

 

“AK Parti Hükümetini Uyarmıştık: Sakın Zam Yapmayın”

 

 

Biz yılbaşından önce AK parti hükümetini uyardık: ‘Sakın ama sakın elektrik ve doğalgaza zam yapmayın’ diye. Vatandaşlar elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemiyorlar. Ama zam furyası devam ediyor. Vatandaşlar zamlı bedelleri ödemeye başladı bile. Ama maaşlarına gelen artışları ancak Şubat ayında alabilecekler. Yani vatandaşın alın terinin karşılığı olan ücretlerine yapılan artışlar daha ceplerine girmeden iğneden ipliğe yapılan zamlar karşısında eridi gitti. Bu ekonomik buhranda, zaten zor günler geçiren vatandaşlarımıza kaşıkla verdiler kepçeyle geri alıyorlar. Bu vicdansızlıktır!”