CHP’li Akar İzmit Körfezi’ne yeni liman izni verilmesin

CHP’li Akar İzmit Körfezi’ne yeni liman izni verilmesin
15 Ağustos 2013 10:21

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, irili- ufaklı 34 limanın bulunduğu İzmit Körfezi’nde 17 yeni liman açılması için başvuru bulunduğunu, ancak artık kesinlikle izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, partisinin Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, çevre komisyonu üyeleriyle birlikte liman ve konteyner depolarının bulunduğu alanlarda inceleme yaptı. Burada gazetecilere açıklama yapan Akar, limanlar nedeniyle halkın denizle buluşmasının engellendiğini savunurken artık kesinlikle liman izni verilmemesini istedi.

Akar şunları söyledi , “Kocaeli, yüzölçümü açısından Türkiye’nin en küçük illerinden biri. Kilometrekare başına 456 kişi düşüyor. 112 kilometrelik kıyı şeridimiz var. Ancak, halkımızın denizle buluşması engellenmiş. Hükümet ile ikili yakınlık kuran, promosyon türü işler vadedenler istedikleri gibi liman izni alıyor. 34 limana ilave olarak 17 liman başvurusu da bekliyor. Kocaeli, lojistik kent olmaya başladı. Burada deniz varken insanlar diğer illere gidiyor. İlimizin bir turizm kenti olması engelleniyor. Yakında Kocaeli’ne giren TIR sayısı 10 bine çıkacak. Bu gidişe ‘Dur’ demezsek ilimiz TIR ve konteyner kenti olacaktır.”

CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan da kentte 34 liman olduğunu belirterek, “Deniz ve kara ulaşımı iç içe geçmiş ama bir master planımız dahi yok dedi.”