CHP’li Ağbaba ve Özel’den İnce’ye diktatör yanıtı!

CHP’li Ağbaba ve Özel’den İnce’ye diktatör yanıtı!
19 Ağustos 2014 14:30

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “baskın kurultay” eleştirilerine, “Bu bir birilerinin söylediği gibi tasfiye kurultayı değil, bütünleşme kurultayı, bu bir büyüme kurultayı olacak” dedi.

 

 

DİKTATÖR ATIŞMASI

 

 

Ağbaba ve CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 
Kurultayda genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan Muharrem İnce’nin açıklamalarına ilişkin soruya Ağbaba, “Sayın Muharrem İnce’nin böyle bir açıklama yapması, Genel Başkan’ı kastettiğini sanmıyorum, eğer kastetmişse doğru bir yaklaşım değil. Çünkü yaklaşık 3.5 yıldan beri Sayın Genel Başkanımızın vekilliğini yapıyor. Bu söz kendisini de bağlar” dedi.

 

 

GELEN HERKES O KURULTAY SALONUNA GİRECEK

 

 

Kurultay salonuna yönelik eleştirilere de Ağbaba, “Bu salonda yapılmasının nedeni bu salonun diğer salonlardan çok daha güzel olması, gelecek misafirlerin çok daha iyi ağırlanacağı düşüncesiyle yapıldı. Bu salonun küçük olduğunu ve seyirci alınmayacağını söylemek doğru bir şey değil. Gelen herkes o kurultay salonuna girecek. Bu tamamen kısır bir tartışma, doğru değil. ‘Salonun küçük olması, seyirci alınmayacağı’ denmesi tamamen yalan” yanıtını verdi.

 

 

TASFİYE KURULTAYI DEĞİL, BÜTÜNLEŞME KURULTAYI

 

 

“Baskın kurultay” eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Ağbaba, “Genel Başkanımız kendisi çağırdı, imzayla falan olamayacağını gördü, bu tartışmaları bitirmek için Genel Başkanımız kendisi çağırdı kurultaya. Bu bir birilerinin söylediği gibi tasfiye kurultayı değil, bütünleşme kurultayı, bu bir büyüme kurultayı olacak” dedi.

 

 

O ZAMAN SİZ DE DİKTATÖR VEKİLLİĞİ Mİ YAPIYORSUNUZ 3 SENEDEN BERİ

 

 

İnce’nin açıklamalarına ilişkin Özgür Özel de, “Türkiye’de son zamanlarda çok ciddi diktatör tartışması yaşanıyor ve çok acımasız bir diktatör tarafından yönetiliyor. Biz diktatör nasıl olunur Başbakan’dan gördük. CHP Genel Başkanı da Türkiye’ye demokrat ve çoğulculuğa inanan bir yönetim nasıl olur onu gösteriyor. İmzaların toplanmadığı bir durumda madem arkadaşların gönlünden geçmiş bir kurultay yapalım diyecek kadar demokrat davranışta bir Genel Başkan’a bu yakıştırma yakışık almadı. O durumda dönüp sorarlar, o zaman siz de diktatör vekilliği mi yapıyorsunuz 3 seneden beri diye” konuştu.