CHP’li Ağbaba: Suruç bombacısı MİT kontrolünde Suriye’ye gidip gelmiş

CHP’li Ağbaba: Suruç bombacısı MİT kontrolünde Suriye’ye gidip gelmiş
3 Ağustos 2015 10:58

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Diyarbakır’daki HDP mitingine bombalı saldırının faili IŞİD üyesi Orhan Gönder’le Suruç’ta 31 kişinin yaşamını yitirdiği intihar saldırısını gerçekleştiren Abdurrahman Alagöz’ün MİT’in kontrolünde Suriye’ye gidip geldiği iddiasında bulundu.

 

 

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarının ardından CHP heyetinin Diyarbakır ve Adıyaman’da yaptığı incelemeler hakkında Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba şunları söyledi:

 

 

 

IŞİD ile ilgili maalesef devletin göz yumduğunu net olarak görebiliyoruz. Hiç eline silah almamış insanlar, gazetecisi, polisi, işadamı terör örgütü üyeliğinden cezaevlerine atılırken ailesi tarafından ihbar edilen, şikâyet edilen, ‘Benim oğlum IŞİD’e katıldı’ denilen insanlar hakkında soruşturma açılmaması bile en hafif ifadeyle zaaf olarak nitelendirilebilir.

 

 

‘TÜRKİYE’DE BİR SÜRE KALIP SURİYE’YE DÖNENLER VAR’

 
Adıyaman’da çocukları IŞİD’e katılan ailelerle görüştüklerinde, ihbar edilen çocuklarla ilgili hiçbir güvenlik önlemi alınmadığını öğrendiklerini aktaran Ağbaba, “Devletin ve MİT’in kontrolünde Adıyaman’da gençler IŞİD’e katılmış. Hatta Suriye’ye gittikten sonra Türkiye’de bir süre kalıp geri dönenler var. Burada tamamen devletin ve MİT’in göz yumması var” dedi.

 

 

‘IŞİD HÜKÜMET TARAFINDAN ŞEFKATLE KOLLANMIŞ’

 
“Diyarbakır’da mitingde bomba atan çocuk, Suruç’ta canlı bomba olarak kendini patlatan çocuk MİT’in kontrolünde Suriye’ye gidip gelmiş” iddiasında bulunan Ağbaba şöyle devam etti:

 

 

IŞİD’in, hükümet tarafından şefkatle kollandığını söyleyebiliriz. Diyarbakır ve Suruç’taki bombalı eylemlerde büyük bir zafiyet var. IŞİD’e katılanlar, Suruç ve Diyarbakır’daki bombalı saldırıları düzenleyen çocukların Suriye’ye girip çıkması tamamen MİT’in kontrolünde gerçekleşmiştir.