CHP’li Ağbaba: Ne yaparsanız yapın Cumhuriyeti yıkmanıza izin vermeyeceğiz!

CHP’li Ağbaba: Ne yaparsanız yapın Cumhuriyeti yıkmanıza izin vermeyeceğiz!
2 Ocak 2017 17:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İçişleri Bakanlığının laiklik çağrısı yapan gençleri hedef göstermesi ve sonrasında gençlerden birinin gözaltına alınmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

 

 

 

İçişleri Bakanlığı, bugün yaptığı bir paylaşımda ‘Laiklik’ savunucusu gençleri hedef göstermiş ve ardından bir genç gözaltına alınmıştı.

 

 

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan skandal paylaşımla ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’dan tepki geldi.

 

”Teröristlere, katillere, günlerdir yılbaşı için katliam çağrısı yapanlara göz yuman, tutuklamayan iktidar, muhalif gazetecileri, sosyal medyadan cumhurbaşkanını eleştiren 13-14 yaşında çocukları, laikliği savunan gençleri kıskıvrak yakalayabiliyor.” diyen Ağbaba ”Böyle bir düzenin ülkemizi götüreceği yer Taliban Afganistanı’dır.” ifadelerini kullandı.

 

 

İşte CHP’li Ağbaba’nın konuya dair açıklaması:

 
‘İçişleri Bakanlığı, yılbaşı için katliam çağrısı yapanlar hakkında herhangi bir soruşturma başlattı mı?’

 

”İçişleri Bakanlığı, ülkenin her yerinde patlayan bombalar üzerine bırakın sorumluluk almayı, bu duruma tepki gösterenlerin peşine düşmüş durumda. Katliam yapan cihatçı barbarların peşine düşmek yerine, laikliği savunan gençleri gözaltına almak, AKP’nin zihin yapısını çok net şekilde ortaya koyuyor. İktidar sahiplerine göre, laiklik çağrısı yapanlar, insanlık düşmanı, medeniyet düşmanı barbarlardan daha tehlikeli görülüyor. Laiklik isteyen gençleri hedef gösteren İçişleri Bakanlığı, günlerdir yılbaşı için katliam çağrısı yapanlar için herhangi bir soruşturma başlattı mı? Katliamın ardından saldırıyı öven kişiler hakkında bir araştırma içine girdi mi?
‘Anayasamızın 2. Maddesini savunmak ne zamandan beri terörizm sayılır oldu?’

 

Teröristlere, katillere, günlerdir yılbaşı için katliam çağrısı yapanlara göz yuman, tutuklamayan iktidar, muhalif gazetecileri, sosyal medyadan cumhurbaşkanını eleştiren 13-14 yaşında çocukları, laikliği savunan gençleri kıskıvrak(!) yakalayabiliyor. Böyle bir düzenin ülkemizi götüreceği yer Taliban Afganistanı’dır.

 

Anayasamızın değiştirilmesi teklif dahi edilemez 2. Maddesini savunmak ne zamandan beri terörizm sayılır oldu? Bu ülkenin kurucu değerlerini savunmak ne zamandan beri suç oldu? Bizim hayalimizdeki ülke, laikliğin, özgürlüğün ve demokrasinin hakim olduğu bir ülke iken, AKP’nin hayali, dinci faşizmle yönetilen bir dikta rejimidir. Rejimi bir anayasa teklifi ile değiştirmek isteyen AKP, mevcut anayasanın savunulmasını bile suç sayıyor.

 
AKP medyasının terör suçlamalarına yanıt verdi

 

Bugün iktidar borazanı havuz medyasında CHP’li milletvekilleri arsızca ve pervasızca hedef gösteriliyor. Yıllarca IŞİD’e terör örgütü diyemeyenler, teröre yardım ve yataklığı tescilli paçavralarından bizleri hainlikle suçluyor. Bu alçakça iftiralara karşı parti olarak her türlü hukuki girişimde bulunacağız. Bu örgütlü yalanları kimsenin yanına bırakmayacağız.

 

AKP’ye çağrımızdır.

 

Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyada laiklik huzurun, barışın ve demokrasinin güvencesidir.

 

Biz meydanlarda laikliği, demokrasiyi ve Cumhuriyetimizi savunmaya devam edeceğiz. Gücünüz yetiyorsa çocukları ve gençleri değil bizleri tutuklarsınız.

 

Ne yaparsanız yapın, bu ülkeyi bölmenize, bu Cumhuriyeti yıkmanıza izin vermeyeceğiz!

 

 

Kaynak: Çağdaş Ses