CHP’li Ağbaba: Malatya’nın verimli toprakları kanalizasyon suyuyla sulanıyor

CHP’li Ağbaba: Malatya’nın verimli toprakları kanalizasyon suyuyla sulanıyor
22 Ağustos 2017 19:50

‘CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatyalının kanalizasyon borularını kırarak bostanına, kayısısına su vermeye çalıştığını belirterek, “Malatyalı kanalizasyon borularını kırarak sulama yapıyor. Malatya’nın verimli en önemli toprakları şu anda kanalizasyon suyuyla sulanıyor” dedi.

 

 

“ABDEST ALACAK SU BULAMIYOR”

 

Ağbaba, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Malatyalı üreticilerin susuzluk çektiğini belirterek, “Neden abdest alacak su bulamıyor, kayısısına, bostanına verecek bir avuç suyu neden bulamıyor? Malatya’da organize beceriksiz bir yönetimle karşı karşıyayız” dedi. Malatyalının kanalizasyon borularını kırarak sulama yaptığını ifade eden Ağbaba şöyle devam etti:

 

“Kanalizasyon borularını kırarak Malatyalı bostanına kayısısına su vermeye çalışıyor. Malatyalı kanalizasyon borularını kırarak sulama yapıyor. Malatya’nın verimli en önemli toprakları şu anda kanalizasyon suyuyla sulanıyor. Ne zamana kadar, bugüne kadar. Maalesef geçtiğimiz günlerde İl Başkanımız gitti bunları fotoğrafladı. Malatya’nın utanmaz yöneticileri çiftçinin kanalizasyon suyunu kesiyorlar.

 

Malatya maalesef beceriksiz yerel yöneticiler tarafından susuzluğa mahkum edilmiş. Malatyalılara söylüyorum biraz da senin günahın kardeşim Malatyalı, oy veren Malatyalı biraz da bu senin günahın. Bu yaz ayında kanalizasyon borusundan su alarak ağacını suluyorsan kusura bakma bu da senin günahın.”Bir soru üzerine Ağbaba, “2011’de milletvekili oldum, gözlerime inanamadım. Utanılacak bir şey. Türkiye’nin dünyadaki markası kayısı maalesef en çok üretilen bölgelerde düştüğü durum bu. 2011 yılından beri sizler de izliyorsunuz bu konuyu yüzlerce defa gündeme getirdim. Malatya içme suyu problemli hem de Malatya’da sulama suyu problemli. Geçtiğimiz yıllarda Malatya’da yüzbinlerce insan ishal oldu” yanıtını verdi.