CHP’li Ağbaba: AKP oy isterken demokrat, seçimden sonra diktatör

CHP’li Ağbaba: AKP oy isterken demokrat, seçimden sonra diktatör
17 Kasım 2014 17:42

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AB Bakanı Volkan Bozkır’ın, Kuşadası İlçe Başkanlığı kongresinde adaylardan birisinin çekilmesini istemesini eleştirirken, AKP’nin parti içi demokrasiye bakışı ile Türkiye’de demokrasiye bakışı arasında hiçbir fark olmadığını söylemek mümkün dedi.

 

Ağbaba, CHP’nin ‘Batıdan Doğuya Kardeş Belediyeler Projesi’ kapsamında Zonguldak’ta Emirgan Otel’de düzenlenen toplantıya katıldı. Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Parti Meclis Üyesi Tuncay Özkan’ın da yer aldığı toplantıda konuşan Ağbaba, AB Bakanı Volkan Bozkır’ın, AK Parti Kuşadası İlçe Başkanlığı kongresinde, iki adaydan birisinin çekilmesini istemesini eleştirdi. Dün Zonguldak’ta yapılan CHP İl Başkanlığı kongresinin demokratik bir ortamda gerçekleştiğini ve 4 adaydan Harun Akın’ın seçimi kazandığına işaret eden Ağbaba, şöyle dedi
Zonguldak ve Kuşadası’ndaki iki kongre, AKP ve CHP’nin demokrasiye nasıl baktığını gösteriyor. Maalesef AKP’nin parti içi demokrasiye bakışı ile Türkiye’de demokrasiye bakışı arasında hiçbir fark olmadığını söylemek mümkün. AKP oy isterken demokrat, seçimden sonra diktatör. Bütün uygulamalarına baktığımız zaman bunu görmek mümkün.

 

2015 seçimlerinde hem parti içi demokrasiyi uygulayacaklarını hem de Türkiye’ye demokrasiyi getireceklerini belirten Ağbaba, “AKP’nin susturmuş olduğu kurumların, AKP’nin baskı altına almış olduğu bütün kurumların özgürleşmesini sağlayacağız. 2015 seçimleri hem bizim açımızdan hem de Türkiye’nin demokratikleşmesi açısından önemlidir” diye konuştu.