CHP’li Ağbaba: Adli Tıp Kurumu kararını savcının odasına asacağız

CHP’li Ağbaba: Adli Tıp Kurumu kararını savcının odasına asacağız
19 Kasım 2014 20:18

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi Ses ve Görüntü İnceleme Şubesi’nin 17- 25 Aralık soruşturmasıyla ilgili hazırladığı raporu, 53 kişi hakkında takipsizlik kararı veren savcının odasına asacaklarını söyledi.

 

Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis şehirlerinin CHP il, ilçe başkanları, belediye başkanları ile belediye meclis üyelerinin katılımıyla Adana Seyhan Oteli’nde düzenlenen ‘Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı’na katılan Veli Ağbaba, gündemi değerlendirdi. Ağbaba, Adli Tıp Kurumu kararını TBMM’nde AK Parti milletvekillerine göndereceklerini kaydetti. Ağbaba, “Türkiye maalesef AK Parti döneminde hem demokrasi bakımından hem yolsuzluk açısından en üst noktaya çıktı. 17-25 Aralık’ta ortaya çıkan pislikleri bir savcı temizledi. Bir kararla ‘Bu yolsuzluk olmamıştır’ diyerek 53 kişi hakkında takipsizlik kararı verdi. Adli Tıp Kurumu, 2 bin 593 tane kelimeyi yan yana getiriyor ve diyor ki ‘Bu kelimelerin hiçbirinde ilave ve çıkarılma yok’. Yani ‘Bu kayıtların tamamı gerçek’ diyor. Şimdi biz o Adli Tıp Kurumu’nun vermiş olduğu kararı, o savcı bozuntusunun odasına asacağız” dedi.

.

.

‘AMERİKA’YI KİM KEŞFETTİ?’

 

İşsizlik, maden ocaklarındaki ölümler, kadın cinayetleri ve çocuk istismarlarının devam ettiğini ileri süren Ağbaba, şöyle konuştu:

 

“Açlık Türkiye’nin her tarafında kol geziyor. İnsanların bütün özgürlük alanları kısıtlanmış, iktidar gibi düşünüyorsanız özgürsünüz, konuşabiliyorsunuz. Sadece özgürlük Ak Parti gibi düşünen, inanan, hareket eden insanlara var. Onun dışında muhalefet susturulmuş, barosundan üniversitesine, derneklerinden odalarına kadar herkes baskı altında. Sadece AK Parti gibi düşünen örgütler yaratılmış. Kürt ve Alevi sorunu gündemimizi işgal ediyor. Ama 3 günden beri Türkiye neyi tartışıyor? Amerika’yı kim keşfetti? Bir de dünyanın öbür ucunda Küba’ya cami yapmak meselesi konuşuluyor. Sen önce burada milyonlarca insanın cem evlerini yasak ibadethane olarak kullanmasının iznini ver, Küba’ya cami yapılmasına karışacağına. Önce buradaki insanların özgürce ibadet etmesini sağla.”

 

KIYMETLİ ARAZİLER AK PARTİYE, MEZARLIKLAR BİZE VERİLİYOR

 

Türkiye’de en iyi belediyeciliği CHP’li belediye başkanlarının yaptığını savundan Ağbaba, Türkiye’den çeşitli CHP’li belediyeleri örnek gösterdi.Türkiye’nin metro ve doğalgazla ilk defa sosyal demokratlar aracılığıyla tanıştığını öne süren Ağbaba, yeni gelen büyükşehir yasasıyla birlikte kıymetli araç ve arazilerin AK Parti’li belediyelere verilirken kendilerine mezarlıkların verildiğini iddia etti.