CHP’li Ağbaba: Açılım değil seçim yatırımı

CHP’li Ağbaba: Açılım değil seçim yatırımı
25 Kasım 2014 11:00

CHP, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı, “Alevi paketi”ni seçim yatırımı olarak nitelendirdi.

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Başbakan ‘Tunceli’ye sürprizlerle gidiyorum’ dedi, büyük sürpriz yaşattı. Alevilerin en doğal hakları için seçim yatırımından öte bir adım atılmayacağını gösterdi” dedi.

 

 

“Alevi açılımı”nı değerlendiren Veli Ağbaba şunları söyledi:

 

 

“Hükümetin bugüne kadar gerçekleştirdiği Alevi açılımlarından 8’incisi de boş çıkmıştır. Yandaş medya aracılığıyla Alevi yurttaşlarımızın umutlarını ve duygularını sömüren, Hacı Bektaş’ta Alevilerin kendi dergahlarına ücretsiz girebilmesini lütuf olarak sunan Davutoğlu, ‘Tunceli’ye sürprizlerle gidiyorum’ demesine karşın sadece müze sözü verebilmiştir. Bbu kadar beklenti yaratmasına karşın Alevilerin hiçbir somut talebini karşılamayan Başbakan’ın açıklaması gerçekten sürpriz olmuş, fakat beraberinde götürdüğü polislerin Dersimlilere yaptığı müdahale sürpriz olmamıştır. AKP, eğer açılım diye sunduğu bu paketin gerçekten Alevilerin sorununu çözeceğini düşünüyorsa ya art niyetlidir, ya da Alevileri anlamadığı bir kez daha tescillenmiştir. Aleviler, cemevlerinin ibadethane olarak tanınmasını, çocuklarına dayatılan zorunlu din derslerinin kaldırılmasını, devlet yapısına işlemiş olan mezhepçi-ayrımcı zihniyetin kaldırılmasını istiyorlar. ‘Erdoğan zihniyeti’ devam ettiği sürece Alevilerin hiçbir sorununun çözülmeyeceği, bürokraside de önyargının kırılmayacağı, Alevilerin en doğal hakları için seçim yatırımından öte bir adım atılmayacağı bugün bir kez daha anlaşılmıştır.”

 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu önceki gün gittiği Tunceli’de cemevini ziyaret etmiş ve Pir Sultan Abdal heykeli önünde eşiyle birlikte poz vermişti. Davutoğlu’nun açıklamaları Alevileri tatmin etmemişti.

 

 

Kaynak: Taraf / Güler Yılmaz