CHP’i Kök: Ağır hasta CHP’yi İNCE kurtarır!

CHP’i Kök: Ağır hasta CHP’yi İNCE kurtarır!
24 Temmuz 2018 12:36

CHP’nin muhalif isimlerinden, önceki dönem milletvekili Devrim Kök, Olağanüstü Kurultay ile ilgili Akdeniz Gerçek Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Burdur ve Isparta illerine imza toplamaya geldiğini kaydeden Kök, Antalya’daki gelişmeleri de yakından takip ettiğini söyledi. Antalya’daki imza sayısının 11’i bulduğunu vurgulayan Kök, önümüzdeki günlerde 1-2 tane daha imza beklediğini kaydetti

 

 

DEĞİŞİM İHTİYAÇ OLDU

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişimin bir talep olmaktan çıktığını ve ihtiyaç haline geldiğini ifade eden Devrim Kök, “Partinin her kademesinde görev alan herkes bu ihtiyacın farkındadır ve gereğini yerine getirecektir. Ben yeterli sayıyı fazlasıyla geçeceğimizi düşünüyorum. Ama biz son ana kadar bekleyeceğiz. Parti tüzüğümüzün öngördüğü sürede imza sayısını fazlasıyla bulup son gün gidip müracaat edeceğiz. Çünkü bunu herkesle istişare ederek, konuşarak, tartışarak imzalar alıyoruz. Zaten herkes olayın farkında” dedi.

 

İNCE’YE CENAZE KALDIRTMAYALIM

 

 

CHP’nin ağır hasta olduğunu iddia eden Kök, Muharrem İnce’nin bu ağır hastayı tedavi edebileceğini ileri sürdü. Kök şöyle devam etti: “Genel Merkez’deki bir üst düzey yönetici bana telefonda, ’nasıl olsa yerel seçimden sonra Muharrem Bey gelecek aceleniz ne?’ diyor. Bunun anlamı bellidir. Muharrem İnce’nin yerel seçimden sonra geleceğine inanıyor ise 24 Haziran Seçimlerindeki başarısızlığı peşinen kabulleniyor demektir. O zaman soru şu? Başarısızlığı görüyor iseniz neden yerel seçimi bekliyorsunuz? Şuan da parti çok ağır hasta. Biz hastayı kaybetmek değil tedavisini yapmak istiyoruz. Hastayı kaybettikten sonra cenaze kaldırmak istemiyoruz. Muharrem İnce’ye hasta öldükten sonra cenaze kaldırtmayalım. Hastayı tedavi ettirelim. Yani yerel seçim öncesi bu süreci olumlu bir şekilde neticelendirelim. CHP çok hızlı, demokratik bir tüzük yapsın. Partililerin karar verme mekanizmaların içine mutlak surette sağlansın. CHP’de değişim zamanız geldi.”

 

 

Kubilay ELDEMİRCİ / Akdeniz Gerçek