CHP’li Tezcan: Gezi Ruhu Zulüm Ruhuna baskın gelecek

CHP’li Tezcan: Gezi Ruhu Zulüm Ruhuna baskın gelecek
10 Eylül 2013 13:45

İzmir’de, katıldıkları Gezi Parkı eylemlerinin ardından gözaltına alınanlardan bazılarının yargılanmasına başlandı.

 

 

CHP’liler, İzmir Adliyesi önünde yaptıkları basın açıklamasında, yargılanan gençlerin ülkede demokrasi bayrağı açtığını savundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Bir iktidar, dünyanın hiçbir demokrasisinde ve özgür ülkesinde kendi gençlerine zulüm uygulayamaz. Bugün yargılanan gençlerimiz tarihin en büyük mazlumları arasında yer alacaklardır. Gezi ruhu bütün baskılara rağmen dolaşacak ve diktatörlerin zulüm ruhuna baskın gelecektir” dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Gezi Parkı eylemlerine katılmalarının ardından haklarında dava açılanların yargılanmasına başlanan ilk duruşma öncesi CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Hülya Güven, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve CHP’li Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın yanı sıra partililerin katılımıyla İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, geçen haziran ayındaki eylemlerden itibaren Türkiye’de gezi ruhunun dolaştığını, bunun da Türkiye’deki diktatörlerin kimyasını bozduğunu öne sürerek, bu ruhun 81 ildeki demokrasi ruhunu yeniden canlandırdığını söyledi. Tezcan, şöyle konuştu:

 

“Bugün Gezi ruhunun bir bölümünün yargılanmaya başlandığı bir duruşma için buradayız. Operasyonlar süresince gençlerimizi hoyratça hırpalayan iktidar zorbalığı ile alana sahip çıkmak üzere uzun bir mücadelenin içindeyiz. Demokrasilerde, sokaklarda, meydanlarda halk itirazını ve iktidara ikazını özgürce dile getirir. Meydanlardan korkan iktidarlar faşist iktidarlardır. Meydanlardan korkanlar diktatörlerdir. Bugün Gezi ruhunu yargılamak demek demokrasi ruhunu yargılamak demektir. Bugün içeride tutsak olan ve bugün burada yargılaması süren geçlerimiz aslında Türkiye’de gelecek kuşaklara örnek olacak şekilde bir demokrasi bayrağı açmışlardır. Düzmece delillerle sahte iddianamelerle doğrudan devlet eliyle uydurulmuş iftiralarla genç evlatlarımız yargılanıyor. Bir devlet bir iktidar kendi gençlerine bu kadar sistematik kötülük yapamaz. Bir iktidar dünyanın hiçbir demokrasisinde ve özgür ülkesinde kendi gençlerine zulüm uygulayamaz. Bugün yargılanan gençlerimiz tarihin en büyük mazlumları arasında yer alacaklardır. Gezi ruhu bütün baskılara rağmen dolaşacak ve diktatörlerin zulüm ruhuna baskın gelecektir.”

 

Son olarak, ODTÜ’de yapılmak istenen yolu protesto etmek için Hatay’da eylem yapan grupta yer alan 22 yaşındaki Ahmet Atakan’ın çıkan olaylar sırasında yakın mesafeden atılan gaz kapsülünün başına isabet etmesiyle hayatını kaybettiğini hatırlatan partililer, “Ahmet’in katili AKP’nin polisi” sloganları attı.

 

78fba5537dcf826f0ebb0a575c31d019 137aaf150831671a114cfdf0369ddd89 9116b2db9edbb9bf65a25027a4e04bf1 51168c3ed0fed3e06ad98b916d62cf57