CHP’de herkes suçlu!

CHP’de herkes suçlu!
16 Nisan 2014 09:32

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer yazdı:

 

CHP’de herkes suçlu!

 

Dünkü ‘İBB’de CHP’nin de Kasımpaşalısı var’ yazısı epeyce yankı uyandırdı.

 

Şubat ayında gündeme getirdiğimiz, ancak o günlerde pek dikkate alınmayan skandallar bugün su yüzüne çıktı.

CHP, MHP kadar güç gösteremedi.

İstanbul’da utanılacak ‘pazarcı kavgası’ yapıldı.

Neden mi?

CHP Genel Merkezi, başkan adaylarının ve meclis üyelerinin nasıl belirleneceği konusunda kesin bir tavır ortaya koymadı… Bu konuda ciddi ve tutarlı bir tutum sergilenemedi.

Temmuz ayında sahaya inen adaylarla adeta ‘dalga’ geçildi; onların hangi yöntemle aday gösterilecekleri konusunda ‘pazarlamacılar’ın gücüne karşı genel merkez direnç gösteremedi. ‘5’li Komite’ ağırlığını gösteremedi. Kılıçdaroğlu masaya yumruğunu vuramadı.

Sık sık karar değiştirildi. Aday adayları, aylarca koşuşturdular, bir sürü de para harcandı. Kimse onlara acımadı.

 

SİYASET ESNAFI

 

Parti Meclisi’nden tutun partinin ‘köşebaşlarını’ tutmuş birtakım ‘siyaset esnafı’ -haklarında inanılmaz iddialar var; zamanı gelecek bunlar da yazılacak- kendilerine bağlı isimleri listelere yerleştirdiler.

Ne önseçim kaldı; ne eğilim yoklaması…

Bu tablo, 2002’lerde AKP’nin kurulduğu süreçte, DYP-ANAP birleşmesinden sonra ortaya çıkan ‘vurgun’un ardından yaşanan Türk siyasetinin ikinci büyük ayıbı…

Siyasi ahlaka uymayan;

delegelere karşı yapılan görülmemiş bir ahlaksızlık… Acaba kimler utandı.

İBB’de parti grupları çalışmalarına başlarken, 2 ay önce CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı’ndan uzaklaştırılan Uğur Gedik’le ilgili belgeler yine ortaya döküldü. Gedik, partiden ihraç edildi ama bu oyunları düzenleyenlere hiç birşey yapılmadı. Genel Merkez nasıl kandırılmış; listelerde kimler varken kimler çıkarılmış; yerlerine kimler konulmuş, kimlere ‘paralar’ verilmişti. Bunlar hiç sorgulanmayacak mı?

CHP, Büyükşehir’deki çalışmalarına ‘moralli’ başladı; İBB Grup Başkanlığı’na Ertuğrul Gülsever’in seçilmesinden sonra bugün de grup yönetim kurulu belirlenecek. Kimlerin ekipleri görev alacak. Bir önceki dönem hem AKP’yi, hem de kendi partisini ‘titreten’ Hüseyin Sağ’ın, Kadıköy’den meclis üyesi seçilmesinden sonra bu kez İBB Meclis Grubu’nda da yer alması bekleniyor.

 

SİPAHİ: CHP’LİLİĞİMİ KİMSE SORGULAYAMAZ

 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ı uyarmasından sonra 4. sıradaki meclis üyesi Hüseyin Avni Sipahi’nin başkan yardımcılığı görevinden istifa ettiği, ayrıca Genel Başkan’ın talebi üzerine üyeliğini askıya aldığını açıkladı. Sipahi şöyle konuştu:

“Erdemli bir kişi olarak parti üyeliğimi askıya alıyorum. Bunu diyebilecek başka bir kişi var mı? Ben cesaretli CHP’liler arıyorum. Ne partimi, ne Sarıgül’ü ne de Murat Hazinedar’ı zora sokacak bir tutum içinde olmam… Gerçekler ortaya çıkacaktır. Genel Başkanımın dediğini yaparım ama aynı şekilde davası olan belediye başkanlarının, parti yöneticilerinin de üyeliklerinin de gözden geçirilmesini isterim. Aslında bu tür benzer davaları olanların üyeliklerinin askıya alınmaması bir utanç sayılmalıdır. 17 Aralıkla ilgili olarak bir sürü şey yazıldı çizildi ama benim hakkımda açılmış bir dava yok, bir iddianame de yok. Dedem Rize Çayeli’nde CHP’den belediye başkanı iken, benim üyeliğimi kimse sorgulayamaz. Partiden istifa etmem diye bir şey yok. Meclis üyeliğim sürüyor. Beşiktaş halkının verdiği yetkiyi kimse alamaz. Ben 5’li Komite’nin onayının olduğu ilk listeden beri iki listede de varım. Beni sevmeyen yoktur.”