CHP’den Yüksek Hızlı Tren protestosu: Oyuncak trenle kurdela kestiler

CHP’den Yüksek Hızlı Tren protestosu: Oyuncak trenle kurdela kestiler
25 Ekim 2020 10:05

Kayseri CHP Milletvekili Çetin Arık ve İl Başkanı Ümit Özer Cumhuriyet Meydanı’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Kayseri’ye yapılması için iktidar partisi tarafından söz verilen YHT’nin yapılmaması eleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti İl Kongresine katılmak için Kayseri’ye geleceği ziyaret öncesinde gerçekleşitrilen protestoda Kayseri halkına verien sözlerin tutulmadığı iddia edildi.

 

 

OYUNCAK YHT İLE TEMSİLİ AÇILIŞ YAPTILAR

 

Gazete Duvar’dan Çağdaş Caner Koçak’ın haberine göre Basın toplantısına CHP’li yetkililer temsili bir oyuncak YHT maketi getirirken, Ümit Özer ve Çetin Arık ise kurdela keserek temsili bir YHT açılışı yaptı. İl Başkanı Ümit Özer oyuncak YHT maketini göstererek, “AKP iktidarında görüp görebileceğiniz Yüksek Hızlı Tren işte budur” dedi.

Kayseri’ye verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyleyen Özer, AK Parti’nin seçim vaatlerini seçimden sonra unuttuğunu ileri sürdü. CHP İl Başkanı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk olarak 13 yıl önce Yüksek Hızlı Tren sözünü verdiğini belirterek “Yüksek Hızlı Treni gördünüz mü? Biliyoruz ki AKP genel başkanı yarın Kayseri’ye geldiğinde yine YHT’nin vaadinde bulunacak” dedi

 

 

ARIK: ‘YHT’NİN YOLU BİR TÜRLÜ KAYSERİ’YE DÜŞMÜYOR’
Cumhuriyet Meydanında yapılan basın toplantısı sırasında Yüksek Hızlı Treni sembolize eden oyuncak bir treni çalıştıran Kayseri CHP milletvekili Arık “YHT açılışımızı gerçekleştirdik. Kayserimize, hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Arık sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Recep Tayyip Erdoğan yine bu meydanda, ‘Ey Kayserililer Kayseri’den Ankara’ya 1.5 saatte gitmeye hazır mısınız?’ diyeli tam 13 yıl oldu. Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olarak yine Kayseri’ye geliyor. Ama YHT’nin yolu bir türlü Kayseri’ye düşmüyor” dedi.