'CHP'den yardım isteyecek kadar düştük mü'

'CHP'den yardım isteyecek kadar düştük mü'
5 Eylül 2012 12:07

Başbakan Erdoğan, Hakkari İl Başkanı’nın ailesinin CHP’den yardım istemediğini belirtti. Erdoğan, ailenin ‘BDP ile beraber miting yapan bir CHP’den yardım isteyecek kadar düştük mü’ dediğini kaydetti.Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin genişletilmiş grup toplantısında konuşuyor.

Beytüşşebap saldırısıyla ilgili konuşan Erdoğan şunları söyledi: “Öfkeye kapılarak terör örgütünü sevindirmeyeceğiz. Karşımızda namertçe arkadan vuran bir örgüt var. Düşmanda bile haysiyet aranır ama terör örgütü en küçük bir haysiyet izi dahi taşımıyor. Bu örgüt ülke içindeki hain şebekelerden destek alıyor. Son yıllarda terör örgütü doğrudan AK Parti’yi hedef seçti. Çünkü AK Parti çözüyor.

Cizre’de parti kuruluş çalışmalarında mitingimizi yaptık. O zaman bana söyledikleri şuydu: Başkanım biz OHAL’i kaldırmanızı istiyoruz. Partimiz iktidara geldi, birinci ayda OHAL’i kaldırdık. Bugün bölücü terör örgütü ve uzantısı siyasi parti eğer konuşuyorsa bizim OHAL’i kaldırmamız sayesinde konuşuyor. Terör örgütünün korkusu altında siyasi uzantısı partiye oy veriliyorsa bu gerçek demokrasinin gereği bir netice değildir. Bu korku toplumunun neticesi alınmış oylardır. Anamuhalefet partisinin genel başkanı ve yanındakiler benim Hakkari İl Başkanı’mla alakalı ailesini telefonla aramışlar. Aile de onlara ‘sizin yardımınıza ihtiyacımız var’ demiş. Ben ailemle görüştüğümde ‘böyle bir şey yansıdı’ diyor, ‘Hakkari’de BDP ile beraber miting yapan bir CHP’den yardım isteyecek kadar düştük mü’ diyor. Tunceli vekili kaçırıldı dendi, nasıl kaçırılmaysa. İfadeler çok güzel, iyi çocuklar, bize iyi davrandılar. Neymiş dağa kaçırmışlar, hepsi hikaye. Bunu kimse yutmaz. CHP’liler bunun üzerinden bir şeyler devşirmeye çalışıyorlar. Daha yeni bir araya gelmişler, yarım saat maceralı yolculuk hakkında bilgi vermişler. Siyasette düşman yoktur, rakip vardır. Türkiye’de artık siyaseti siyaset dışı kurumlar şekillendiremez. Teröre doğrudan veya dolaylı destekleyen medyaya sesleniyorum: Bizim yüreğimiz yanıyor. Medya içinde bazı kalemler hiç çekinmeden birilerine taşeronluk yapıyor. Ne biz safız, ne de bu millet saf. Bu millet bizim gayretimizi görüyor.

CHP liderinin ortak çözüm girişimi sanki yeni bir çözüm yoluymuş gibi sunuldu. İçinde öneri diye bir şey yoktu, tespitti. Ben bir teklif yapıyorum dedim. Üç arkadaşınızı görevlendirin, ben de talimat vereyim hemen çalışmaya başlasınlar. Atmamız gereken adım neyse atarız dedim. Yardımcılarından biri çok acele olmaz dedi, iki-üç ay geçsin dedi. Bizde bir söz var, küçük at da kargalar yesin. Böyle atış olmaz. Hâlâ bu konuda bir adım atmıyorlar, bunu kullanmaya çalışıyorlar. Aynı CHP, ateşin üzerine benzinle giden bir tutum sergiliyor. Terörden nemalanmanın mücadelesini veriyor.”