CHP’den videolu 4 tehlike uyarısı!

CHP’den videolu 4 tehlike uyarısı!
1 Kasım 2014 09:51

CHP, polis devleti uygulamalarını içeren yeni “güvenlik paketi”nin sakıncalarını vatandaşlara daha iyi anlatabilmek için “kamu spotu” tarzında bir video hazırlattı.

 

 

AKP hükümeti tarafından hazırlanan yeni güvenlik paketi, siyasilerin ve uzmanların büyük tepkisine neden olurken CHP, vatandaşların bu konuda ayrıntılı bir şekilde bilgilenmesi için harekete geçti. TBMM’deki görüşmeleri sırasında Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan düzenlemelerin “demokrasi ve insan hakları açısından çok sakıncalı” olduğu için keskin bir muhalefete hazırlanan CHP, “kamu spotu” tarzında bir video hazırlattı. Videoda, Türkiye’de özgürlüklerin tehlikede olduğu anlatılıyor.

 

 

SOSYAL MEDYADA ÇIKTI

 

 

CHP’nin, AKP’nin yeni güvenlik paketi ile ilgili vatandaşları uyarı amaçlı hazırladığı 1 dakikalık video sosyal medya platformlarında dönmeye başladı. “AKP’nin yeni güvenlik paketi ile herkesin özgürlüğü tehlike altında” uyarısıyla başlayan videoda “güvenlik paketi”ne ilişkin dört tehlike şu şekilde sıralandı:

 

 

Hiçbir şüphe, delil ya da mahkeme kararı olmaksızın herkes sürekli dinlenebilecek.

 
Hiçbir somut delil ya da ciddi şüphe olmasa da polis herkesin evini, işyerini istediği zaman arayabilecek.
Gözaltına alınmak için sözde şüphe yeterli olacak.

 
Sözde şüphelerle herkesin mal varlığına el konulabilecek.

 
CHP, ayrıca paketteki düzenlemelerin Türkiye’yi geriye götürecek düzenlemeler olduğuna dikkat çekerek TBMM içtüzüğünden kaynaklanan tüm haklarını kullanarak muhalefet edecek. Bir yandan kamuoyu oluşturmaya çalışacak olan CHP, diğer yandan da hem anayasa hem Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hem de AİHM kararlarına aykırı olduğunu dile getirdiği düzenlemeler için harekete geçecek.

 

 

Kaynak: Taraf / Dilek Gedik