CHP’den vergi yasası iddiası: Kaynağı Saray’ın kasasına indireceksiniz

CHP’den vergi yasası iddiası: Kaynağı Saray’ın kasasına indireceksiniz
22 Kasım 2019 11:50

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, yeni vergi yasasının Saray’a yeni kaynaklar sağlamak için çıkarıldığını söyledi.

 

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre TBMM Genel Kurulu’nda dün gece yeni vergi düzenlemelerini içeren teklif kabul edildi. Genel Kurul’da düzenlemeleri sert sözlerle eleştiren CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, şu iddiayı gündeme getirdi: “Hokkabaz vardı, hokkabaz şapkadan tavşan çıkarırdı, iktidar da torbadan yeni kanunlar, yeni vergiler çıkarmakta yani yeni vergi türlerini şapkadan çıkardınız yine sizler de.

 
“LÜKS EMLAK VERGİSİ GENEL BÜTÇEYE“

 

 

Değeri 5 milyonun üzerindeki meskenler için ‘değerli konut vergisi’ adı altında yeni bir tür vergi ürettiniz. Yani aynı konuta sahip olan bir kişi 5 milyon liranın üzerinde konuta sahipse hem normal emlak vergisi ödeyecek hem de lüks emlake sahip olduğu için ilave vergi ödeyecek ama burada bir de şeytanlık var, şeytanlık. Şeytanlık ne derseniz: Emlak vergisini belediyelere yatırıyoruz ama bu 5 milyonun üzerindeki o vergiyi kime yatıracağız? Genel bütçeye yatıracağız.

 
“VERGİ DAİRELERİ ELİYLE SARAYA GELECEK”

 

 

Vergi daireleri eliyle saraya gelecek. Beyaz sarayın harcamaları yetmediği için beyaz saraya yeni kaynaklar sağlayacağız. Geldiğimiz noktada, getirilen değerli konut vergisini, evet, vergi daireleri alacak. O direkt oradan alınıp sarayın bütçesine kaynak olarak gelecek. Üstelik getirilen bu değerli konut vergisini… Belediyelere genel bütçe vergilerinden pay verilmemesi için kanunu da baypas edeceksiniz, belediyelere pay vermeden olduğu gibi kaynağı sarayın kasasına indireceksiniz.

 
“BELEDİYELERİMİZİN HİZMET ETMESİNİ ENGELLEMEK İÇİN YAPMIŞ OLDUĞUNUZ BAYPAS”

 

 

Evet, getirilen düzenleme, 23 Haziran ve 31 Mart’ta millî iradeden almış olduğunuz cevaptır bu. Millî irade dedi ki size: ‘Siz artık muhalefetsiniz’. Bu, kaybetmiş olduğunuz İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir gibi şehirlerde belediyelerimizin hizmet etmesini engellemek için yapmış olduğunuz baypas. Havuz direkt saraya bağlı.”