CHP’den tren kazasına ilişkin önerge

CHP’den tren kazasına ilişkin önerge
9 Temmuz 2018 20:00

CHP milletvekili Zeynel Emre, Tekirdağ’da meydana gelen tren kazasının araştırılması için önerge verdi.

 

 

 

 

Önergede, “Ülkemizde kamu görevlileri ve siyasilere yönelebilecek her türlü idari ve adli soruşturmanın amacından uzaklaştırılmasının ağır bedelini ne yazık ki yeni yeni toplu ölümlerin yaşandığı kazalarla ödemekteyiz” ifadelerine yer verildi.

 

‘SİYASİLERE YÖNELEBİLECEK SORUŞTURMALAR AMACINDAN UZAKLAŞTIRILDI’

 

2004 yılında Sakarya’nın Pamukova ilçesinde, 41 kişinin yaşamını yitirdiği kazayı hatırlatan Zeynel Emre , şu ifadelerini kullandı:

 

“Dönemin Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın, uzmanların uyarılarına, ‘Kimsenin keyfi için tren durduramam. Hızlı trenin hiçbir tehlikesi yok’ sözleri hala akıllardadır. Demiryollarına ilişkin dönemin en yetkili kişisi Süleyman Karaman, kazaya ilişkin sorumluluğuna karşın herhangi bir cezai işleme tabi tutulmamıştır. Süleyman Karaman herhangi bir cezai yaptırımla karşı karşı kalmak bir yana ödüllendirilmiş ve bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekili olarak görev yapmaktadır. Ülkemizde kamu görevlileri ve siyasilere yönelebilecek her türlü idari ve adli soruşturmanın amacından uzaklaştırılmasının ağır bedelini ne yazık ki yeni yeni toplu ölümlerin yaşandığı kazalarla ödemekteyiz.”

 

Zeynel Emre, önerge verdiklerini Twitter’dan paylaştı.

 

Tekirdağ tren faciasının sonu, Pamukova tren faciasının sonuna benzemesin; kazanın faturası sadece makinistlere kesilmesin diye TBMM’yi göreve çağırdık!.. pic.twitter.com/6QOtByqaLP

Zeynel Emre (@ZeynelEmre_) 9 Temmuz 2018