CHP’den toplumsal dayanışma programı

CHP’den toplumsal dayanışma programı
20 Mart 2020 10:50

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, CHP tarafından hazırlanan Toplumsal Dayanışma Programı’nı açıkladı.

 

 

Hamzaçebi, Kredi Garanti Fonu’na aktarılacak kaynağın 50 milyar Türk lirasından 60 milyar Türk lirasına çıkarılması gerektiğini ve bu 10 milyar liranın da turizm sektörüne kullandırılması gerektiğini ifade etti.

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Hamzeçebi, basın toplantısında koronavirüs salgını ile ilgili olarak CHP tarafından hazırlanan Toplumsal Dayanışma Programı’nı açıkladı. Hamzaçebi, Kredi Garanti Fonu’na aktarılacak kaynağın 50 milyar Türk lirasından 60 milyar Türk lirasına çıkarılması gerektiğini ve bu 10 milyar liranın da turizm sektörüne kullandırılması gerektiğini ifade etti.

 

 

Hamzaçebi, “Kredi Garanti Fonu’nun kaynağının 25 milyar Türk lirasından 60 milyar Türk lirasına çıkarılmasını öngörüyoruz. Sayın Erdoğan, dün bu kaynağın fonunu 25 milyar liradan 50 milyar Türk lirasına çıkaracaklarını söyledi. TBMM’de görüşülmekte olan torba yasa teklifinde fonun kaynağının 25 milyar liradan 35 milyar Türk lirasına arttırılması yönünde bir düzenleme vardı. Koronavirüs öncesinde zaten kaynak 10 milyar lira daha arttırılıyordu. Demek ki sayın Erdoğan onun üzerine 15 milyar lira daha koyalım diyor. Elbette koysun ama turizm sektörünün içinde bulunduğu zor durumu dikkate alarak biz Kredi Garanti Fonu’na aktarılacak olan kaynağın toplam 60 milyar lira olmasını ve bunun 10 milyar liralık kısmının turizm sektöründeki işletmelere özellikle KOBİ’lere kullandırılmasını şart görüyoruz. Aksi takdirde turizm sektöründe rezervasyon iptalleri nedeniyle olağanüstü ölçüde işten çıkarılmalar başlayabilir. Bunu sisteme soktuğumuzda sektör yaz sezonunu daha rahat bekleyecektir” ifadelerini kullandı.

 

 

Koronavirüs salgını nedeniyle okulların kapanmasının ardından okullarda çalışan ücretli öğretmenlerin maaş alamayacaklarını da hatırlatan Hamzaçebi, “Okullara ara verilmesi nedeniyle 190 bin civarındaki ücretli öğretmenin ücretlerinin Millî Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanması gerektiğini Genel Başkanımız ifade etti. Okullar kapalı, öğrenime ara verildi. Bu öğretmenler ders verdikleri sürece bu parayı alabiliyordu. Bunu da süratle çözmek gerekir” dedi.