CHP’den ‘siyah çelenk’ eylemi!

CHP’den ‘siyah çelenk’ eylemi!
18 Ekim 2014 13:21

CHP örgütleri, yolsuzluk operasyonunun kapatılmasını siyah çelenklerle protesto edecek.

 

 

CHP, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 17 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu’nda 53 kişi hakkında takipsizlik kararı vermesini 81 ilde protesto edecek. CHP’liler adliye binalarının önüne siyah çelenk bırakacak ve “Adalet Çağrısı” yapacak.
‘Ayakkabı Kutusu’ İstanbul Valiliği’ne gönderildi! ‘Ayakkabı Kutusu’ İstanbul Valiliği’ne gönderildi!

 

 

Türkiye’yi sarsan 17 Aralık Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu’na ilişkin dava dosyasının “takipsizlik” kararı verilerek kapatılması infiale sebep oldu. CHP ise dosyanın kapatılmasını protesto etmek amacıyla eylem kararı aldı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl imzalı yayınlanan genelgeye göre, CHP örgütleri pazartesi günü saat 11.00′de tüm illerde Adliye binaları önüne siyah çelenk bırakarak, ”dosyanın sıfırlanması”nı protesto edecek.

 
Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet kanıksatılmaya çalışılıyor. Yargının üzerinde baskı kuran iktidar, somut deliller ortada olmasına rağmen, hiçbir şey yokmuş gibi, dava dosyasını sıfırlatıyor. Buna sessiz kalmayacak, yolsuzlukla özdeşleşmiş olan AKP iktidarının kendisini temize çıkarmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

 

 
CHP’nin 81 il örgütünün pazartesi günü saat 11.00′de kentlerindeki Adliye binaları önüne siyah çelen bırakarak “Adalet Çağrısı” yapacağını belirten Tekin, “Sadece adalet değil, demokrasi de katlediliyor. CHP buna sessiz kalmayacak” ifadesini kullandı.