CHP’den sandık görevlilerine uyarı!

CHP’den sandık görevlilerine uyarı!
21 Şubat 2017 09:43

CHP, 16 Nisan’da yapılacak referandum kapsamında, il ve ilçelerdeki sandık sorumlularının referandum günü neler yapmaları gerektiğini içeren bir çalışma hazırladı.

 

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti içi eğitimden sorumlu başdanışmanı Aytuğ Atıcı tarafından hazırlanan sunumda, “Kedilerin trafolara saldırma ihtimalini aklınızdan çıkarmayın. Sandık başında fener ya da muma ihtiyacınız olabilir” denildi.

 

 

Torba mühürlü olmalı

 

 

Milliyet ‘te yer alan habere göre; Seçim günü sandık kurulu üyelerinin ve müşahitlerinin, seçimin başlamasına bir saat kala sandık başında olmaları gerektiği, Sandık Kurulu Başkanı’nın, oy verme araçlarının bulunduğu torbayı mühürlü biçimde sandık başına getirmek zorunda olduğu ifade ediliyor. Sandık Kurulu’nun yedi kişiden oluşacağı, yedi kişinin tamamlanmaması durumunda dört kişinin yeterli olacağı, kurul sayısının yedek üyelerin de gelmemesiyle dördün altına düştüğü durumlarda, CHP müşahitlerinin kurul üyesi olarak başvurması gerektiği hatırlatılıyor.

 

 

 

Usulsüzlüklere karşı şikayet ve itiraz yöntemlerinin kullanılması, aksi takdirde ilçe ve il seçim kurullarına itiraz hakkı kalmayacağı belirtilen sunumda, seçmenlerin kabine cep telefonu veya elektronik eşyayla girmemesi gerektiği belirtilirken, sandık başkanının hiçbir seçmen ile kapalı oy verme yerine giremeyeceği, bunun tespit edilmesi durumunda şikayette bulunulması gerektiği ifade ediliyor. Oy kullanımının bitmesinin ardından oy kullanmayan seçmenlerin imza alanının çizilerek sonradan doldurulmasının engellenmesi gerektiği ifade ediliyor. Sunumda, sonuçların ilanı sırasında sandık sonuç tutanaklarının ıslak imzalı ve mühürlü olduğunun kontrol edilmesi gerektiği, müşahidin sandık sonuç tutanağını en kısa sürede ilçe başkanlığına ulaştırması isteniyor.