CHP’den muhtar maaşları arttırılsın teklifi!

CHP’den muhtar maaşları arttırılsın teklifi!
19 Ekim 2020 10:55

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, muhtar maaşlarının arttırılması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi.

 

 

Köy ve mahalle muhtarlarına halihazırda 14.750 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan miktarda aylık ödeniyor.

CHP’li Tanal’ın sunduğu teklifin kabul edilmesi halinde ise muhtarlara 29.500 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarda maaş ödenecek.

 

MUHTARLAR GEÇİNEMİYOR

 

Tanal’ın imzasını taşıyan, Muhtar Ödenek ve Sosyal Güvenlik Yasası’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin gerekçesinde, köy ve mahalle muhtarlarının, zaman mefhumu göstermeksizin vatandaşlara hizmet veren, merkezi yönetim ile yerel arasında bağ olan, halkın oylarıyla seçilmiş kişiler olduğunun altı çizildi.

Özellikle kırsal kesimdeki köy ve mahalle muhtarlarının kendi geçimlerini zor sağlayan kimselerden oluştuğunun belirtildiği gerekçede şunlar kaydedildi: “Köy ve mahalle muhtarlarının, siyasi parti gözetmeksizin tüm vatandaşlarımıza yardımcı olduğu ve işlemlerini yürüttüğü gerçeği karşısında köy ve mahalle muhtarlarına geçinebilecekleri ölçüde aylık ödenek verilmemesi hakkaniyete aykırılık teşkil etmektedir.

Gelir elde etmek için yaptıkları tüm işleri bir kenara bırakarak halka hizmet veren köy ve mahalle muhtarlarına verilen aylık ödenek, muhtarların geçimlerini sağlayamayacak niteliktedir.

Seçim ile göreve gelen ve tüm varlığı ile ayrım gözetmeksizin vatandaşlara hizmet veren köy ve mahalle muhtarlarının yaşamakta olduğu ekonomik zorlukların önüne geçilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. İşbu kanun teklifimizle köy ve mahalle muhtarlarımızın ekonomik durumlarında iyileştirme yapılması hedeflenmiştir.”