CHP’den kamu eczacıları için kanun teklifi!

CHP’den kamu eczacıları için kanun teklifi!
19 Temmuz 2018 11:52

CHP’li Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer ve Manisa Milletvekili, Grup Başkanvekili Özgür Özel, kamuda çalışan ancak kurum farklılığı nedeniyle eşit işe eşit ücret alamayan eczacıların mağduriyetinin giderilmesi için hazırladıkları kanun teklifini TBMM’ye sundu. Kanun yasalaşırsa, döner sermaye geliri olmayan ve bu nedenle ek ücret alamayarak meslektaşlarına kıyasla düşük ücretler alan kamu eczacılarının maaşı asgari ücretin dört katından az olamayacak.

 

 

KAMUDA EŞİTSİZLİK GİDERİLSİN

 

CHP’nin eczacı milletvekilleri, Gamze Taşcıer ve Özgür Özel, bir kanun teklifi hazırlayarak, kamuda çalışan, ancak kurum farklılığı nedeniyle meslektaşlarına kıyasla düşük ücret alan eczacıların mağduriyetinin giderilmesini istedi. Sağlık Bakanlığı’na bağlı ve ilgili kurumlarda çalışan kamu eczacılarının, eşit iş yapmalarına rağmen farklı ücretler aldıklarının belirtildiği teklifte, döner sermaye geliri olmayan kurumlarda çalışan eczacıların düşük ücretlere mahkûm edildiği ifade edilerek bu eşitsizliğin ortadan kaldırılması gerektiğinin altı çizildi. Taşcıer ve Özel’in TBMM’ye sunduğu kanun teklifi yasalaşırsa, döner sermaye geliri olmayan kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan eczacıların aylığı, asgari ücretin dört katından az olamayacak.

 

 

KAMU İŞ BARIŞINI BOZAN DEĞİL SAĞLAYAN OLMALI

 

 

Ankara Milletvekili ve CHP Parti Meclisi üyesi Gamze Taşcıer, Devletin iş barışını sağlamakla yükümlü olduğunu hatırlatarak, kamu çalışanları arasında “eşit işe eşit ücret” ilkesinin sağlanması gerektiğini belirtti ve “Kamu, iş barışını bozan değil sağlayan olmalı. Kamuda çalışan eczacılar arasında büyük ücret farkları var. Bu sorunun nedeni bazı kurumlarda döner sermaye gelirinin bulunmaması ve çalışanlara ek ödenti verilmemesi. Bunun en bariz örneklerinden biri de Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nda çalışan eczacılardır. Diğer kurumlarda çalışan meslektaşlarımız ile aynı işi yapmalarına rağmen çok düşük ücret alıyorlar. Bu eşitsizliğin mutlaka giderilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

 

 

TORBA YASADA ECZACILARA HAKSIZLIK YAPILDI

 

 

Taşcıer, iktidar partisinin Meclis’e sunduğu torba yasada yer alan emeklilikle ilgili düzenlemede doktor ve diş hekimlerinin olduğunu, ancak eczacıların yer almadığını belirterek, “Eczacılar da kamu hizmeti veren toplum sağlığı çalışanlarıdır. Bu ayrıştırmanın gerekçesini anlamak mümkün değil. Verdiğimiz bu kanun teklifi ile düşük emekli aylığı sorunu için de bir çözüm sunmuş oluyoruz. Ayrıca bu madde komisyona geldiğinde eczacılara yapılan haksızlığın giderilmesi için CHP olarak girişimde bulunacağız. Bizim amacımız eczacıların haklarını alabilmeleri.” ifadelerini kullandı.